avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitarea blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitarea blocului

Salut!Locuiesc in Bucuresti ,sect 1, de cca 2 luni blocul unde locuiesc a intrat in programul de reabilitare termica suportat 100% de consiliul local al sect 1.
intrebarea mea suna astfel!
Daca tot nu platim nimic pt ca primaria sustine financiar toata lucrarea , asta nu inseamna ca trebuie sa batem joc atat de materialele care se consum in prezent cat si de ceea ce era bun pana acum la acest bloc.
Cum pot influenta receptia finala a lucararilor, sau unde trebuie sa ma adresez pt a semnala ca dupa asa zisa reabilitare imi ploua in casa lucru care nu se intampla pana atunci/
Constructorul imi raspunde evaziv eu mi-am respectat normele de lucru sau ridica din umeri.
imi spune sa mai astept ca poate s-a infiltrat apa pana sa puna carton si ca trebuie sa dispara!
Cine imi repara stricaciunile provocate de lucrarile lor in apartamentul personal?
va multumesc anticipat!
Toma Gheorghe
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 22:14, 2 Iulie 2009
Daca lucrarea s-a executat presupun ca s-a facut o receptie la care a participat si cineva din asociatie , presedinte, membu in comitet, administrator.
Lucrarea respectiva sigur are si o garantie de cativa ani. Vedeti documentele la asociatie. Reclamati la primarie care , asa cum spuneti a suportat toata lucrarea .
Iar pentru dv personal, ca pentru orice alt proprietar eu recomand incheierea unei polite de asigurare.
Eu locuiesc in sectorul 2 si blocul meu se afla in reabilitare iar costurile sunt suportate 100% de Primarie.
Am avut acces la toate documentele care au ajuns la Asociatia noastra de proprietari.
Avand in vedere modul de finantare, asociatia nostra nu este parte in contractul pentru lucrarile de reabilitare in care parti sunt doar Primaria si Constructorul.
Din documentele studiate , constructorul care face reabilitarea, in cazul inlocuirii ferestrelor din lemn cu geamuri termopan, asigura reparatia la exterior. In interior fiecare proprietar isi face reparatiile pe cont propriu.
Imtrucat mie mi s-au schimbat doar 2 geamuri termopan, la doua camere, acum trebuie sa le zugravesc . Deci reparatiile la interior le suport eu. Probabil ca si in cazul dvs.e la fel
Desi lucrarile au inceput la mijlocul lunii mai, ele avanseaza greu din lipsa de fonduri.
Cu 2-4 zile in urma, fiecare proprietar a primit o scrisoare semnata de primar prin care suntem informati de reabilitare, actele CLS 2 in baza carora se face finantarea de catre Primarie precum si telefoanele unde sa sunam pentru sesizari.
Scrisoarea are " iz "politic 100%.
Nu am incercat telefoanele, dar sper sa nu fie ocupate non-stop.
Va inteleg perfect iar pentru ce sesizati dvs. cu plouatul in casa, ar trebui sa va adresati primarului Chiliman pentru a obliga firma care a facut reabilitarea sa repare dar si presedintelui Asociatiei dvs. de proprietari. Acesta din urma va trimite sesizarea aceleiasi autoritati.
Eu cred ca de undeva va veni mai repede un raspuns
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2009
Mihail Cazacioc, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica bloc 7 scari maud maud Asociatia de proprietari din care fac parte a primit de la primarie avizul pentru strangere de semnaturi in vederea reabilitarii cf OUG 18/2009. Majoritatea ... (vezi toată discuția)
Reabilitare bloc bukarest bukarest In condominiul in care locuiesc ( Bloc cu 10 etaje - 8 scari- 352 apartammente ) se efectueaza rebilitarea termica ( Sector 3 ) Dupa ce s-a tencuit si ... (vezi toată discuția)
Geam crapat de catre cei care reabiliteaza termic blocul alexfelea alexfelea Buna ziua. Blocul unde locuiesc este in plin proces de reabilitare termica subventionata de primarie prin programele cunoscute de catre cetatenii din ... (vezi toată discuția)