avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna ziua!
Sunt casatorit de 5 ani si maine de comun acord cu sotia introducem actiunea de divort;din casatorie a rezultat un copil si sotia mai are unul din prima casatorie;ce vreau eu sa intrb sunt urmatoarele chestiuni : pana acum am stat in casa parinteasca a sotiei, casa in care am investit numai in ultimul an peste 20.000 lei noi ;dupa ce introducem actiunea de divort mna pot muta de la actualul domiciliu fara a suferi alte repercursiunu(de exemplo "parasire de domiciliu"?
2)In cazul partajului cum se face impartirea bunurilor(se imparte totul la doi , sau ia ficare ce a achizitonat cu acte pe nume propriu?)
Investiile efectuate de dumneavoastra in casa parintilor sotiei da nastere unui drept de creanta.( inscrisurile fiind necesare pentru dovedirea acestor imbunatatiri )
.Masa bunurilor comune e comusa din ceea ce sotii au dobandit de la data casatoriei , cu exceptiile prevazute in articolul 31 C.Familiei ( bunuri provenite din acte de donatie , dintr-o succesiune , cele de uz personal , ce destinate exercitarii unei anumite profesii ) independent de partea contractanta ( la care va referiti dumneavoastra prin"acte pe nume propriu").
Imparteala , poate fi facuta prin buna invoiala , cand sotii cad de comun acord ,si nu exista divergente , in fata notarului public .Daca , insa , nu exista intelegere cu privire la modalitatea de partajare , numai instanta de judecata e cea care poate decide , avand in vedere contributia materiala a fiecaruia dintre soti.
Succes.
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Multumesc!Inca o intrebare : ne putem intelege in fata unui notar ca incuantumul sumei investite de mine(cu facturi si chitante) sa nu platesc pesie alimentara o perioada?
O asemenea "intelegere" e lovita , in orice caz , de nulitate absoluta..Un asemenea "act" e lipsit de forta juridica.
Dreptul de intretinere e un drept fundamental al minorului , iar instanta de judecata , chiar daca nu va exista vreun capat accesoriu cu privire la aceasta pensie , se va pronunta in mod obligatoriu asupra acesteia.
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Ok! Asta nu inseamna ca imi voi abandona copilul,pentru ca oricum voi avea grija de ea cat voi trai,dar as vrea sa am o modalitate de control a felului in care vor fi cheltuiti acesti bani ,din cauza ca sotia mai are un copll dintr-o casatorie anterioara si in 5 ani am vazut la ce foloseste pensia alimentara(avon,posete pantofi,bijuterii)!Imi cer scuze pentru exprimare ,dar m-a cam luat valul!
Si inca ceva : cam ce sanse as avea sa primesc eu copilul in custodie?Tinand cont de faptul ca ii pot asigura conditii mai bune ,avand venituri mai mariaproximativ dublu fata de sotie si in familia mea existand cateva proprietati imobilare unde as putea locui cu copilul.
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2009
robertaarmena, utilizator
Conditiile materiale nu asigura toate nevoile minorului .
Pe langa acestea , e nevoie si de sustinere afectiva .Posibilitatile materiale , sunt , intr-adevar importante , insa trebuie insotite de confortul psihic ,de climatul de securitate de care are nevoie pentru a exista o dezvoltare armonioasa a acestuia .
Sanse ,sunt , insa informatiile furnizate de dumneavoastra sunt putine , numai instanta de judecata va dispune incredintarea , administand mijloacele de proba , stabilind care situatie e interesul minorului.
Mult succes !

Alte discuții în legătură

Divort, partaj, incredintarea minorului... m_andrei m_andrei In primul rand Hristos a inviat! As avea nevoie de cat mai multe informatii referitoare la actiunea de divort. Persoana in cauza este sora mea. Datele ... (vezi toată discuția)
Cum se face partajul in caz de divort? Jenu68 Jenu68 Buna seara! Avem o situatie speciala. Suntem casatoriti de 20 ani, avem trei copii si am inceput de la 0. Pe parcursul casniciei am avut mai multe locuinte ... (vezi toată discuția)
La divort pierd jumatate din casa chiar daca era a mea dinaintea casatoriei? aalinab aalinab Buna ziua Am o ruda saraca care din lipsa de bani pe moment m-a rugat pe mine sa aflu ce se intampla daca divorteaza: El este casatorit de 3 ani legal, dar ... (vezi toată discuția)