Investiile efectuate de dumneavoastra in casa parintilor sotiei da nastere unui drept de creanta.( inscrisurile fiind necesare pentru dovedirea acestor imbunatatiri )
.Masa bunurilor comune e comusa din ceea ce sotii au dobandit de la data casatoriei , cu exceptiile prevazute in articolul 31 C.Familiei ( bunuri provenite din acte de donatie , dintr-o succesiune , cele de uz personal , ce destinate exercitarii unei anumite profesii ) independent de partea contractanta ( la care va referiti dumneavoastra prin"acte pe nume propriu").
Imparteala , poate fi facuta prin buna invoiala , cand sotii cad de comun acord ,si nu exista divergente , in fata notarului public .Daca , insa , nu exista intelegere cu privire la modalitatea de partajare , numai instanta de judecata e cea care poate decide , avand in vedere contributia materiala a fiecaruia dintre soti.
Succes.
Multumesc!Inca o intrebare : ne putem intelege in fata unui notar ca incuantumul sumei investite de mine(cu facturi si chitante) sa nu platesc pesie alimentara o perioada?
O asemenea "intelegere" e lovita , in orice caz , de nulitate absoluta..Un asemenea "act" e lipsit de forta juridica.
Dreptul de intretinere e un drept fundamental al minorului , iar instanta de judecata , chiar daca nu va exista vreun capat accesoriu cu privire la aceasta pensie , se va pronunta in mod obligatoriu asupra acesteia.
Ok! Asta nu inseamna ca imi voi abandona copilul,pentru ca oricum voi avea grija de ea cat voi trai,dar as vrea sa am o modalitate de control a felului in care vor fi cheltuiti acesti bani ,din cauza ca sotia mai are un copll dintr-o casatorie anterioara si in 5 ani am vazut la ce foloseste pensia alimentara(avon,posete pantofi,bijuterii)!Imi cer scuze pentru exprimare ,dar m-a cam luat valul!
Si inca ceva : cam ce sanse as avea sa primesc eu copilul in custodie?Tinand cont de faptul ca ii pot asigura conditii mai bune ,avand venituri mai mariaproximativ dublu fata de sotie si in familia mea existand cateva proprietati imobilare unde as putea locui cu copilul.
Conditiile materiale nu asigura toate nevoile minorului .
Pe langa acestea , e nevoie si de sustinere afectiva .Posibilitatile materiale , sunt , intr-adevar importante , insa trebuie insotite de confortul psihic ,de climatul de securitate de care are nevoie pentru a exista o dezvoltare armonioasa a acestuia .
Sanse ,sunt , insa informatiile furnizate de dumneavoastra sunt putine , numai instanta de judecata va dispune incredintarea , administand mijloacele de proba , stabilind care situatie e interesul minorului.
Mult succes !