avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna ziua!
Sunt casatorit de 5 ani si maine de comun acord cu sotia introducem actiunea de divort;din casatorie a rezultat un copil si sotia mai are unul din prima casatorie;ce vreau eu sa intrb sunt urmatoarele chestiuni : pana acum am stat in casa parinteasca a sotiei, casa in care am investit numai in ultimul an peste 20.000 lei noi ;dupa ce introducem actiunea de divort mna pot muta de la actualul domiciliu fara a suferi alte repercursiunu(de exemplo "parasire de domiciliu"?
2)In cazul partajului cum se face impartirea bunurilor(se imparte totul la doi , sau ia ficare ce a achizitonat cu acte pe nume propriu?)
In legatura cu obtinerea custidiei copilului eu zic sa nu va faceti prea mari sperante, sanse ar exista sa reusiti dar din experiantele celor pe care ii cunosc nu prea au avut noroc. In tara noastra mama are cele mai mari sanse de obtinere a custodiei putine cazuri fiind cele in favoarea tatalui. Cunosc cazuri in care tatal avea dovezi clare asupra faptului ca mama isi cam neglija copii dar au fost "acoperite" de motivatii... ca sa le spun asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj, incredintarea minorului... m_andrei m_andrei In primul rand Hristos a inviat! As avea nevoie de cat mai multe informatii referitoare la actiunea de divort. Persoana in cauza este sora mea. Datele ... (vezi toată discuția)
Cum se face partajul in caz de divort? Jenu68 Jenu68 Buna seara! Avem o situatie speciala. Suntem casatoriti de 20 ani, avem trei copii si am inceput de la 0. Pe parcursul casniciei am avut mai multe locuinte ... (vezi toată discuția)
La divort pierd jumatate din casa chiar daca era a mea dinaintea casatoriei? aalinab aalinab Buna ziua Am o ruda saraca care din lipsa de bani pe moment m-a rugat pe mine sa aflu ce se intampla daca divorteaza: El este casatorit de 3 ani legal, dar ... (vezi toată discuția)