Buna seara! Am avut o relatie de concubinaj de 1 an la 3 luni de sarcina fosta mea a pleacat de acasa, eu m-am ocupat in continuare de sarcina platind toate consulturile medicale spitalu (pt ca ea si-a dorit sa nasca intr-un spital privat ) hainute la copil si tot ceea ce a avut nevoie, ullterior saptamanal mergeam sa vad copilul si ii dadeam o anumita suma de bani,ea a acceptat sa il treaca in numele meu pe certificatul de nastere, insa de o luna nu imi mai permite sa vad copilul nu imi raspunde la telefon si nici la mesaje, nu imi deschide usa si pur si simplu a zis sa nu mai indraznesc sa mai trec pe acolo. eu momentan sunt la o academie de unde ma lasa sa ies doar unele week.end-uri imi este imposibil acum sa o pot da in judecata, intrebarea mea este ce as putea face in cazul asta??? eu termin scoala in cateva luni si este mult timp fara ca eu sa vad copilul meu. va multumesc
Nu imi explic nici eu, in general imi reproseaza ca nu m-am ocupat indeajuns de ea si de copil, copilul are doar 3 luni. Cert este ca nu mai este cale de impacare si nici nu vrea sa rezolvam pe cale amiabila. in privinta comunicari am incercat sa vb cu mama ei dar mi-a inchis telefonul. ultima data cand am vb cu ea acum o luna mi-a zis ca nu o sa imi mai vad copilul, nici sa nu mai indraznesc sa merg pt ca suna politia si ca o sa arunce toate cadourile copilului de la mine.
Multumesc!
Trebuie sa te pui bine cu ea .....din pacate Tatii nu sunt aparati de lege absolut deloc.
Legea categoric a fost creeata de o judecatoare parasita care a vrut sa se razbune pe barbatul care a divortat.
Singura sansa este sa te pui bine cu ea .
Dar de platit pensie alimnetara vei platii stai linistit , o sa iti ia din salariul - popriere .
Pare rau ..sunt in aceiasi situatie si am incercat tot posibilul .
Institutiile statului isi fac treaba cum stiu ele mai bine...adica ..nimic.
O dai in judecata - obtii vizita ---cand te duci la copil , copilul e bolnav sau nu vrea la tine ...normal ca vei fi denigrat de mama mereu .
chemii poltia....se uita ca matza in crengi...si pleaca nu vezi ca nu vrea la tine ? asa zic ei si pleca .
Iar procedura cu executorul dureaza 6luni minim , cu psiholog, depinde de termene ...dar ..nu stiu daca a rezolvat cineva ceva cu executorul .
Puteti deschide actiunea si de acolo din internat, trimiteti pe adresa judecatoriei prin posta cererea iar la termene trimiteti inscrisuri si specificati sa se judece in lipsa (explicati si care sunt motivele pt care nu va puteti prezenta). O sa obtineti un program de vizita care va trebui sa-l respecte, copilasul inca e mic nu poate invoca scuza ca nu vrea copilul sa va vada.