avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotul face abuz si opreste copilul dupa programul de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotul face abuz si opreste copilul dupa programul de vizita

buna seara
am hotarare definitiva si irevocabila pe ordonanta presidentiala pana la finalizarea definitiva si irevocabila a divortului , in care copilul meu minor in varsta de doar 1,9 ani imi este incredintat, iar tatal are program de vizita. In wekendul 17-19.07 a fost copilul la el si nu l-a mai adus si nici nu vrea sa il mai aduca sub pretextul ca sa pronuntat procesul de fondla divort in care judecatoarea a incredintat minorul la tata insa aceasta hotarare nu este definitiva ci apelabila. Cu toate acestea nu imi aduce copilul la domiciliu si comunica doar cand are el chef.Cat trebuie sa astept copilul si ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:35, 7 August 2015
ii puteti face plangere penala pt nerespectarea masurilor de incredintare.
Art. 379

Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului

(1) Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
Nu va puteti intelege? Copilul nu e in siguranta? Aparent adevarul e undeva la mijloc si mai degraba e important cum ii e copilului decat la cine dintre parinti sta. Cereti sa-l vedeti, sa-i aduceti hainute, program de vizita similar cum l-a avut el...
Daca nu ii e bine copilului, puteti face plangere, insa incercati sa il somati inainte, sa negociatie etc.
conditii are la oricare dintre parinti, important este modul de ingrijire si atentie, investigatiile, in aceata perioada trebuie sa faca cateva examinari, insa tatal imi raspunde la telefon pe pofte nu imi comunica starea copilului si programul nici gand sa imi acepte vizita.Azi i-am cerut din nou sa se hotarasca sa il aduca acasa pentru a ma putea ingriji de copil si sa nu isi mai faca ambitii pe seama copilului, insa refuza acest lucru.
Nu ati facut inca demersuri legale? Poate ar trebui sa incepeti...
Incercati sa comunicati mai mult pe tema investigatiilor si mai putin pe tema aducerii copilului acasa.
Inteleg ca amandoi aveti cate o hotarare ce va favorizeaza in ceea ce priveste locuinta copilului. Poate e momentul sa puneti binele copilului pe primul loc.

Alte discuții în legătură

Nerespectare program vizita minor ! tutu12 tutu12 In urma unei hotarari judecatoresti( privind un divort) ramasa defintiva si irevocabila printre alte aspecte s-a stabilit si un program vizita minor ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor timoficiuc ramona timoficiuc ramona Buna seara.Am un baietel dintr o relatie de concubinaj ,care a fost incredintat mamei , iar eu am primit dreptul la vizita . Intre timp mama a luat baiatul ... (vezi toată discuția)
Model de plângere pentru nerespectarea hotărârii judecătorești ... florentinavlad florentinavlad model de plângere pentru nerespectarea hotărârii judecătorești definitive și irevocabile având custodie comuna a minorei tatăl minorei nu respecta ... (vezi toată discuția)