avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Garantie ipotecara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Garantie ipotecara

Am cumparat in 1998 imobilul in care am fost chirias, cu legea 112/1995. Este situat intr-o zona centrala istorica, fiind in patrimoniu. Eu si cu sotul meu am dori s-o renovam si s-o mansardam, am obtinut si autorizatia de constructie. Nu avem urmasi si nici mostenitori legali, iar interdictia de vanzare de 10 ani a expirat in 2008. De 17 ani nu au existat revendicari. Pentru aceste lucrari am avea nevoie de un imprumut bancar cu garantie de ipoteca, dar toate bancile la care am apelat pana in prezent, ne-au refuzat, din motiv ca acest imobil, dobandit prin legea 112/1995, nu reprezinta garantie ipotecara. Nu ne dau raspunsul in scris, doar verbal. Va intreb: de ce aceasta discriminare fata de alti proprietari? De ce nu putem garanta cu imobilul pe care il detinem? Ce ar trebui sa facem, ca sa putem garanta cu imobilul, care de-altfel are o valoare foarte mare pe piata imobiliara?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mirona Filipoiu , Consilier juridic 12:10, 5 Iunie 2015
CEC poate primi în garanţie o astfel de locuinţă, cu condiţia să fi trecut 10 ani de la dobândirea ei. O altă condiţie impusă de CEC este ca la instanţele judecătoreşti să nu se afle pe rol nicio acţiune referitoare la imobilul respectiv, ne-au declarat reprezentantii băncii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se incalca principiul inalienabilitatii? ContSters14151 ContSters14151 X, in calitate de chirias al imobilului din 1980, se hotaraste sa cumpere locuinta conform art.9 din legea 112/1995, contractul de vanzare-cumparare fiind ... (vezi toată discuția)
Garantie pentru ipoteca imobil dobandit legea 112 ancama ancama Buna ziua, Am cumparat un imobil care initial a fost dobandit prin legea 112/1995. Ma intereseaza sa stiu daca pot garanta un imprumut ipotecar cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar cu l.112/95 iancu marius adrian iancu marius adrian Buna, as vrea sa fac un credit ipotecar cu ipoteca pe proprietate dobandita cu L.112/95, in iulie 1998 cu interdictie de instrainare pe timp de 10 ani cu drept ... (vezi toată discuția)