La solicitarea vecinilor de la etajul superior am permis accesul in apartamentul meu a unui instalator, pentru schimbarea tevii comune de la baie (pe motiv ca vecinul de sus are o fisura in teava). Mi-au spus verbal ca lucrarea se executa prin Asociatie fiind interventie la parti comune (greseala mea ca am avut incredere in vorbele lor). Interventia nu s-a finalizat, tevile s-au inlocuit numai partial, in plus mi-a deteriorat grav baia (15 buc faianta sparta, usa taiata cu polizorul), dupa care instalatorul a plecat, iar vecinii nu mai raspund la usa. Am facut o adresa catre Asociatia de proprietari, in care am expus cele de mai sus ilustrate cu poze, am rugat sprijinul in rezolvarea problemei, mai ales ca interventia nu s-a finalizat si in momentul furnizarii agentului termic se va intampla un dezastru.
Raspunsul Asociatiei a fost ca nu ma pot sprijini, deoarece interventia nu a fost facuta prin dumnealor si sa ma descurc cu vecinii. Eu nu pot repara teava deoarece trebuie intervenit pe toata coloana si la vecinii de la etajele inferioare.
Ce sa fac, cum sa repar teava deterioarata pana la urma de altii, nu de mine, dar la mine in casa?
Era necesar ca anterior acordului de interventie asupra instalatiei din proprietatea dvs sa discutati concret cu reprezentantul legl al asociatiei de proprietari in persoana presedintelui de asociatie
In situatia in care acesta sustine ca asociatia de proprietari nu este implicata,este necesar sa clarificati situatia cu vecinii care initial au facut solicitarea de inlocuire
Avand in vedere ca instalatia inlocuita este parte comuna,conform dispozitii in vigoare,
intretinerea si reparatia acestora intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari astfel ca raspunsul presedintelui de asociatie nu respecta dispozitia in vigoare
Notificati oficial presedintele de asociatie sa isi exercite cu respect si cu buna credinta obligatiile asumate in interesul general al asociatiei de proprietari si a membrilor proprietari,sub sanctiunea oblogarii la plata a costurilor aferente solutionarii in instanta
Puteti incerca anterior demersului in instanta,apelarea la mediator