avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... imi bag preavizul si dupa aceea imi bag dosarul de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

imi bag preavizul si dupa aceea imi bag dosarul de pensie

Buna ziua !

Iarasi revin.Am o situatie mai deosebita din punctul meu de vedere.
Pot iesi la pensie daca se va promulga si se va publica in monitorul oficial noua lege a pensiilor privind grupa 1.Daca ar fi fost in vigoare m-as fi putut pensiona din ianuarie 2015.Ma rog,dar nu asta este problema.
Eu lucrez intr-un loc de munca unde este foarte cald (48-50grade)si se transpira incontinuu,dar problema este ca esti nevoit sa iesi si afara unde daca sunt 34 grade zici ca esti la frigider.Din cauza aceasta m-am imbolnavit de pneumonie si am facut pleurezie (apa la plamani).Am stat in concediu medical la sanatoriu 2 luni si jumatate si am inceput munca pe data de 1-06 2015.Daca mai continuu sa mai lucrez in cazul ca se va promulga legea grupei 1,si dupa aceea sa imi bag dosarul de pensie care probabil va dura 3 luni pana se va aproba mai mult ca sigur ca boala va recidiva si probabil mai sever.
-De aceea va rog sa imi spuneti daca dupa ce se va promulga legea si se va publica in monitorul oficial,daca eu imi bag preavizul si dupa aceea dosarul de pensie si astept decizia fara loc de munca,ce pot pierde in acest caz,ma refer daca mi se scade din pensie sau alte dezavantaje etc.,etc.

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: DrHOOK. , utilizator 13:53, 6 Iunie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1-Puteti lucra pana la emiterea deciziei.
Daca mai lucrati 2-3 luni pana la emiterea deciziei,mai castigati cate 2 lei pentru fiecare luna.
Calculul este facut la salariul mediu brut pe economie(2415 lei).
2-Puteti lucra pana la depunerea dosarului.
In acest caz piedeti cei 2(o luna)-4(2 luni)-6(3 luni)lei.
Va multumesc !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sa fac? Viorica26 Viorica26 Sunt în șomaj din 6 martie 2018(ptr. 1 an de zile)Am o vechime în muncă de aprox.32 ani,Dar nu stiu ce sa fac sa imi continui șomajul pina la 1 an de ... (vezi toată discuția)
Pensie butnaruangel butnaruangel in luna martie 2014 am depus dosarul de pensie la Casa de pensii Onesti,mi s-a comunicat ca pot iesi la pensie incepand cu luna martie 2016. mentionez ca pe ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata savestita savestita Ma numesc Savestita Stan, sint nascuta in 18.04.1959, am lucrat in grupa 2 de munca timp de 18 ani si 4 luni 100%, am stagiu de cotizare de 37 de ani, momentan ... (vezi toată discuția)