avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune - Am trimis coletul dar nu am primit banii.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune - Am trimis coletul dar nu am primit banii.

Am pus un produs la vanzare pe olx in valoare de 50 de lei si l-am trimis unei persoane din Galati,prin Posta Romana fara ramburs ,deoarece am vorbit cu ea sa imi depuna dupa banii in cont.Pot obtine banii inapoi daca depun plangere la politie pentru infractiunea de frauda?Ce sanse am,mai ales ca nu e din acelasi oras ?Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 20:57, 8 Iunie 2015
Inteleg ca dvs i-ati trimis produsul si persoana respectiva nu vi l-a platit asa cum ati stabilit prin virament bancar.
Se poate vorbi de infractiunea de inselaciune in cazul dvs si puteti depune plangere penala. Totusi, inainte incercati sa faceti demersuri sa va recuperati suma de bani pe cale amiabila.
Ce sanse am daca depun plnagere si am ca dovezi doar mesajele de pe facebook si de pe telefon?
Nu poate fi vorba despre inselaciune in situatia dvs., ci despre nerespectarea unui contract civil care poate face obiectul unei actiuni civile in instanta, atat tot.
Deci daca ma duc la politie nu o sa ma ajute ?
In ipoteza pe care ati prezentat-o nu. Ganditi-va, este un contract care nu s-a executat, atat.

Alte discuții în legătură

Am comandat pe olx un samsung galaxy s9 în valoare de 2.000 de lei, dar am primit alt telefon. ce pot face în acest caz? SergiuPlc SergiuPlc În urma cu puțin timp am comandat un telefon (Samsung galaxy s9) pe olx în valoare de 2.000 de roni. Toate cele bune când am vorbit cu vânzătorul. Am ... (vezi toată discuția)
Inselatorie olx.. Saur0n1233 Saur0n1233 Buna ziua. De curand am cumparat 2 boxe smart de pe OLX. Toate bune si frumoase, am vorbit cu respectiva persoana, i-am dat toate datele si acesta a pus ... (vezi toată discuția)
Falsuri grosolane viorelivascu viorelivascu Va salut! La multi ani!.Am si eu o problema,nu stiu daca am nimerit bine cu discutia mea!.Astazi am primit un colet ramburs prin posta de la un vanzator gasit ... (vezi toată discuția)