Am pus un produs la vanzare pe olx in valoare de 50 de lei si l-am trimis unei persoane din Galati,prin Posta Romana fara ramburs ,deoarece am vorbit cu ea sa imi depuna dupa banii in cont.Pot obtine banii inapoi daca depun plangere la politie pentru infractiunea de frauda?Ce sanse am,mai ales ca nu e din acelasi oras ?Va multumesc mult.
Eu zic sa mergeti, nu cred ca a avut in nici un moment intentia sa va plateasca, cred ca de la bun inceput a vrut sa va insele, mai mult este posibil ca respectivul sa se ocupe in mod frecvent cu astfel de fapte si este bine sa sesizati politia, chiar daca vorbim de o suma mica de bani.
Oricum, v-am sfatuit initial sa incercati pe cale amiabila, daca nu il gasiti, s-au evita contactul cu dvs este evidenta intentia lui.
Am convenit de comun acord ca e mai profitabil daca pun colet simplu care ajunge doar 2 lei pe cand cel cu ramburs e 13 lei .Am mers pe incredere,doar suntem oameni.
Incercati pe cale amiabila recuperarea ,ulterior depuneti sesizare la Politie in care mentionati imprejurarile (cine a propus modalitatea cu contul) si daca in intelegerea avuta s-a precizat un termen limita de plata .
De asemenea vorbiti cu cei de la OLX si depuneti sesizare la ANPC .
Aceasta suma o puteti trece la categoria taxe de scolarizare .