avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita - afecteaza imobilul achizitionat de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita - afecteaza imobilul achizitionat de sot inaintea casatoriei prin credit bancar?Dar drepturile salariale ale sotului

Buna ziua,

Sotul meu a contractat un credit de nevoi personale inainte de casatorie, de care a beneficiat mama sa, cu angajamentul/intelegerea(nescrisa) ca aceasta sa achite ratele lunare aferente creditului. Deoarece soacra mea nu a mai achitat ratele s-a dispus executarea silita a sotului. Acum are poprire 30% din salariu dar vroiam sa stiu in ce masura aceasta situatie poate afecta imobilul in care locuim. Apartamentul este achizitionat prin programul prima casa de catre mine, inainte de casatorie.Exista vreo posibilitate ca executarea silita sa se rasfranga si asupra acestui imobil sau a drepturilor mele salariale?
De asemenea, as vrea sa stiu care sunt actele/procedura de achizitionare a unui teren pe numele copilului (in varsta acum de 3 ani). Am dori ca fiica noastra sa fie proprietara acestui teren, dar nu stim sigur daca aceasta e cea mai buna solutie - in situatia in care sotul continua sa fie sub executare silita, si devenind repr. legal sau curator al fetitei in ceea ce priveste terenul mai-sus mentionat - executarea silita se poate rasfrange si asupra acestui teren?

Va multumesc tare mult pt raspunsul prompt

Alte discuții în legătură

Executare silita mariansnagov mariansnagov Am luat un credit garantat cu ipoteca comuna(sot, sotie) a unui teren. Banca a pus la vanzare terenul. Dupa 5 ani inca nu l-au vandut. Acum am primit ... (vezi toată discuția)
Executare bunuri imobile achizitionate dupa casatorie aleksutzu aleksutzu In anul 2007 sotia mea (pe atunci necasatorita) a facut un credit de nevoi personale fara giranti sau ipoteca pe 10 ani pe numele ei, pentru sora ei urmand ca ... (vezi toată discuția)
Executarea silita o alternativa convenabila? mateialex mateialex Buna ziua dragi useri. Iata si discutia de azi. Am un credit de nevoi personale fara garantie acordat in 2008. e 2012 si datorita vremurilor in care raim rata ... (vezi toată discuția)