avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incalcare drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incalcare drept de proprietate

buna ziua, va supun atentiei urmatoarea problema in speranta ca imi ve-ti putea oferi o solutie viabila:
sunt proprietarul unei boxe (camera de serviciu) la un etaj superior al blocului in care locuiesc.
In anul 2014, Primaria a dat spre inchieire spatiile de la etajul respectiv (printre care si camera detina de mine in baza contractului de vanzare cumparare si pentru care am cadastru, platesc impozit, platesc intretinere la asociatia de proprietari... ) unei familii care le foloseste.

Când am mers la Administratia Fondului Imobiliar acestia mi-au confirmat ca s-a produs o greseala si ca va trebui sa-i actionez in judecata pentru a ataca respectivul contract de inchiriere care imi nesocoteste dreptul de proprietate, ei neavând nici o parghie legala pentru a rezolva problema.

Ce alte demersuri pot sa întreprind in aceste conditii ?

Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 14:00, 6 Iunie 2015
Trimiteti o Notificare si Somatie prin Scrisoare cu valoare, nota de continut si confirmare de primire prin care le solicitati sa va lase spatiul Dvs. in linistita posesie si deplina folosinta.
Ultima modificare: Vineri, 5 Iunie 2015
legalmgm, utilizator
Cel mai bine faceți o adresă , printr-un executor judecătoresc(nu vă costă mult) -dar are o mai mare trecere decât o simplă notificare,scrisă de d-voastră Explicați executorului,(care va face el cererea în numele d-voastră și cu dovada dreptului d-voastră de proprietate, că solicitați eliberarea propr. d-voastră care a fost ocupată abuziv de ,,,, cu acordul Primăriei. ...cheltuielile efectuate cu executor le veți putea solicita Primăriei-este un aspect pe care să-l înscrie în notificare
Adresele exec. jud. le găsiți pe internet dar vedeți să aibă competența teritorială -deci dreptul de a face aceste acte în sectorul, localitatea, etc. de care aparțineți.
Intre o Notificare remisa prin Executor Judecatoresc si aceiasi notificare trimisa prin Scrisoare cu valoare, nota de continut si confirmare de primire NU exista nici o diferenta din punct de vedere juridic.
Executorul judecatoresc NU redacteaza Notificarea fara o plata separata
Diferenta de pret este:
(120 + 100) - 20 = cca.200 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incendiu casa pe hotar manuelab manuelab Buna ziua, Am casa contruita pe hotar, cu acte in regula: autorizatii, cadastru, etc. Vecinul meu a construit anexe pe tot peretele casei mele, fara ... (vezi toată discuția)
Forma transmitere notificare radu_mc radu_mc daca transmit o notificare prin fax, cum pot dovedi apoi ca cealalta parte a primit notificarea? cealalta parte poate spune ca a primit altceva in loc de ... (vezi toată discuția)
Refuzul angajatorului de a inregistra o plangere andreeapopescu andreeapopescu Ma confrunt cu urmatoarea problema: Deoarece am refuzat sa imi dau demisia, angajatorii mei au inceput un poces de "iti aratam noi ca te facem sa pleci ... (vezi toată discuția)