buna ziua,
sunt un proprietar al unui apartament din cadrul asociatiei si avem o mare problema restantele; la momentul actual avem un proprietar de apartament care a ipotecat apartamentul la o societate bancara nu a platit creantele si banca a emis titlu executoriu totodata are si o datorie consistenta fata de asociatia de proprietari (dupa ipotecare nu s-a mai platit nimic la asociatie).
Asociatia a introdus o ipoteca pe acest imobil dar este de rangul II (asa a rezultat din discutia cu executorul judecatoresc),deci la ora actuala suma care s-ar obtine din vanzarea imobilului nu ar acoperi si datoriile fata de asociatie.Problema este ca la ora actuala datoriile fata de asociatie cresc pentru ca proprietarul nu a fost evacuat consuma in continuare apa rece si nu vrea sa plateasca nimic la asociatia de proprietari.
Am incercat o inchidere a consumului de apa dar nu am fost primiti in incinta imobilului .
Daca exista vre-un cadru legal v-am fi recunoscatori daca ne puteti spune ce sa facem.
Va multumim anticipat!
mergeti la OFICIUL DE CADASTRU SI PUBLICITATE IMOBILIARA si incercati sa ii puneti privilegiul imobiliar.
Privilegiul imobiliar se înscrie la cererea preşedintelui asociaţiei de proprietari. Cererea se adresează biroului de cadastru şi publicitate imobiliară în a cărui circumscripţie este situat imobilul şi va cuprinde numele, prenumele/denumirea şi domiciliul/sediul solicitantului, actul de identitate, codul numeric personal, obiectul înscrierii, indicarea actului sau a actelor în măsură să justifice cererea, localitatea în care este situat imobilul, numărul cadastral al imobilului şi numărul de carte funciară, după caz.
În cazul în care nu există deschisă carte funciară pentru imobilul asupra căruia se solicită înscrierea privilegiului, se va face menţiune despre aceasta în cerere, urmând ca privilegiul să fie înscris în vechile registre de publicitate imobiliară, în conformitate cu art. 58 alin. (2) din Legea nr. 7/1996, republicată.
La cerere se va anexa un exemplar original sau o copie legalizată a extrasului de pe listele lunare de plată a cotelor de contribuţie, din care rezultă suma datorată.
Cererea şi extrasele de pe listele de plată vor purta ştampila asociaţiei de proprietari şi, după caz, semnătura administratorului, a unui membru al comisiei de cenzori, respectiv a preşedintelui asociaţiei, cu precizarea numelui şi prenumelui acestora.
Buna ziua,
Sunt presedinte de bloc si am avut o situatie similara ca a dumneavoastra. Chiar daca am avut intodus privilegiu imobiliar la OFICIUL DE CADASTRU SI PUBLICITATE IMOBILIARA , n-am primit nimic despagubire de la executor! Atunci am dat urgent in judecata proprietarul si l-am chemat si la mediere, reusind sa obtin reesalonare in rate a datoriei, iar cu hotararea judecatoresca obtin titlu executoriu, in cazul in care nu-mi plateste ratele. Titlu executoriu trebuie obtinut neaparat, asa aveti o sansa sa va recuperati banii. Din momentul adjudecarii noul proprietar este obligat sa platesaca datoriile catre asociatie , chiar daca sunt facute de fostul proprietar, la mine asa s-a intamplat! Cu datoriile vechi pana la adjudecare, daca fostul proprietar nu-si respecta ratele , asociatia ramane in paguba! atunci trecem la executare, gasim noi ce sa executam impreuna cu specialisti!Obtineti titlu executoriu neaparat!
Ipoteca imobiliara
Eelly
Ce documente trebuiesc intocmite de asociatia de proprietari, ca sa putem institui o ipoteca imobiliara pentru un proprietar restantier, a carui apartament a ... (vezi toată discuția)