avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante apartament ipotecat la banca
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante apartament ipotecat la banca

buna ziua,
sunt un proprietar al unui apartament din cadrul asociatiei si avem o mare problema restantele; la momentul actual avem un proprietar de apartament care a ipotecat apartamentul la o societate bancara nu a platit creantele si banca a emis titlu executoriu totodata are si o datorie consistenta fata de asociatia de proprietari (dupa ipotecare nu s-a mai platit nimic la asociatie).
Asociatia a introdus o ipoteca pe acest imobil dar este de rangul II (asa a rezultat din discutia cu executorul judecatoresc),deci la ora actuala suma care s-ar obtine din vanzarea imobilului nu ar acoperi si datoriile fata de asociatie.Problema este ca la ora actuala datoriile fata de asociatie cresc pentru ca proprietarul nu a fost evacuat consuma in continuare apa rece si nu vrea sa plateasca nimic la asociatia de proprietari.
Am incercat o inchidere a consumului de apa dar nu am fost primiti in incinta imobilului .
Daca exista vre-un cadru legal v-am fi recunoscatori daca ne puteti spune ce sa facem.
Va multumim anticipat!
goby,

As ramane indatorat daca ati explica un pic, mai in detaliu procedura dvs. in legatura cu recuperarea debitului de la vechiul proprietar - in conditiile aratate:
Din momentul adjudecarii noul proprietar este obligat sa platesaca datoriile catre asociatie , chiar daca sunt facute de fostul proprietar, la mine asa s-a intamplat!

Ca dvs. sau altcineva actioneaza in instanta pe vechiul proprietar, ca obtineti si un titlu ex., sunt de acord, insa trebuie sa va indreptati si sa-l urmariti doar pe vechiul proprietar, ca doar daca a abandonat apartamentul, nu inseamna ca nu mai are nicio obligatie fata de asociatia de unde a plecat, unde a consumat bine merci servicii si utilitati si asociatia i-a repartizat costuri - adica obligatii de plata.

Asa la bunul simt, consider ca legislatia nu trateaza corect aceasta speta - si nu vreau sa mai dezvolt subiectul ca ma enervez... Practic nu am nimic cu nimeni, omul dvs. si-asa are un mare necaz - i se i-a casa, dar nu accept ca necazul lui sa-l imparta cu noi, vecinii lui. Sa-si duca singur "crucea", treaba lui cum o duce, dar sa nu ne amestece si pe noi, ca nu avem nicio vina.
Daca ar fi vreo vina, gasesc ca ar fi a asociatiei respective care nu si-a luat masurile de precautie din timp, iar legislatia sa protezeze in aceeasi masura toti creditorii, nu sa vina si sa-i stearga cu buretele toate debitele.

Daca ziceti ca ati avut instituit privilegiul imobiliar, nu inteleg de ce ex. judecatoresc v-a scos din carti, asa pur si simplu. Stiu ca normal ar fi fost sa va invite la masa credala si pe dvs. si sa va repartizeze si asociatiei o parte din suma provenita din licitatie.

Cu multumiri,
Asoc de propr a blocului nostru se confrunta cu aceeasi situatie: un fost locatar, executat de banca, are restante. Din cele citite mai sus, inteleg ca presedintele trebuie sa faca o adresa catre OCPI in care sa solicite introducerea de privilegiu imobiliar. Mergand mai departe, ca si dv, goby, in cazul in care asoc nu primeste despagubire de la executor, fostul propr va fi dat in judecata pentru recuperarea creantelor. Probl se pune ca noua adresa nu i se cunoaste, unde poate fi citat? sau chemat la mediere/ reesalonare?
ioanac7 a scris:
...in cazul in care asoc nu primeste despagubire de la executor, fostul propr va fi dat in judecata pentru recuperarea creantelor. Probl se pune ca noua adresa nu i se cunoaste, unde poate fi citat? sau chemat la mediere/ reesalonare?

Nu trebuie sa asteptati "despagubire" de la executor pentru ca nici un executor nu o sa va dea ceva fara a avea o hotarare judecatoreasca.
Asa ca actionati restantierul in judecata in baza datelor pe care le aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar instituit dupa intrarea in executare silita igaby2003 igaby2003 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei situatii: Intr-o asociatie de proprietaria avut loc o executare silita efectuata in numele unei banci. De ... (vezi toată discuția)
Dezbatere privilegiu imobiliar vs ipoteca banca fyeratanye fyeratanye salut, Am citit multe subiecte in acest forum in legatura cu privilegiul imobiliar instituit de asociatie de proprietari si ipoteca a banci cu titlu ... (vezi toată discuția)
Ipoteca imobiliara Eelly Eelly Ce documente trebuiesc intocmite de asociatia de proprietari, ca sa putem institui o ipoteca imobiliara pentru un proprietar restantier, a carui apartament a ... (vezi toată discuția)