avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzare SRL

In momentul in care o firma srl a fost vanduta datoriile sale cine urmeaza sa le plateasca? noul sau fostul proprietar? as dorii niste explicatii sau un articol de lege care scrie negru pe alb cum se procedeaza.
srl inseamna societate cu raspundere limitata de unde deduc ca in caz de faliment nu exista consecinte asupra proprietarului, decat asupra firmei, corect?

P.S. Sunt nou pe acest site, sper ca m-am incadrat cand am ales categoria, orice sfat este binevenit! Va multumesc si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 12:06, 6 Iunie 2015
"Vanzarea " SRL-ului s-a facut prin cesionarea partilor sociale.
Pana la data cesionarii, raspunderea este integral si exclusiv a Administratorului 1.
Dupa data cesionarii, raspunderea este integral si exclusiv a Administratorului 2 daca in contractul de cesiune nu exista o clauza cu privire la evictiune.
In caz de insolventa, in anumite conditii, poate fi atrasa raspunderea Administratorului pe o durata de 5 ani in urma.
Vedeti: art. 268 si urm. din:
- Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 466 din 25 iunie 2014.
Deasemenea vedeti:
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa firma Kozan Erika Kozan Erika Firma Q are asociati SC \\"A\\"SRL, SC \\"B\\" SRL + 1 persoana fizica.Firma Q va intra in insolventa .Intrebarea mea este firma \\"B\\" ce obligatii, drepturi ... (vezi toată discuția)
Cesionare srl cu active si pasive urgent gemilia gemilia am cesionat srl cu active si pasive in anul 2007 dar srl avea datori la buget in care lege intru trebiue sa le platesc eu sau cel care a preluat firma ? (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale utilizator09 utilizator09 Buna ziua , in cadrul unui SRL , se vrea cesiune de parti sociale.Spuneti-mi va rog care este raspunederea administratorul actual pentru un control viitor ... (vezi toată discuția)