avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

Este vorba despre o casa cu doi proprietari. Eu locuiesc in partea de la strada iar vecinul, care este celalalt proprietar trebuie sa treaca prin fata casei mele ca sa iasa la strada. Curtea este acum in indiviziune. Am solicitat iesirea din indiviziune si expertul a facut doua schite conform cerintelor fiecaruia dintre proprietari.
Schita 1, care este dorinta vecinului meu, prevede ca acesta sa iasa la strada prin mijlocul curtii din fata casei mele. In felul acesta curtea din fata casei mele ar fi despartita in doua fragmente separate de drumul de acces al vecinului eu trebuind sa ies in strada ca sa am acces pe o alta poarta la o constructie proprietatea mea care se afla in spatele curtii. In aceasta varianta proprietatea mea ar fi fragmentata dar nu ar mai exista nicio indiviziune.
Schita 2, care reprezinta dorinta mea, este ca sa ramana o portiune din curte in indiviziune fortata iar vecinul sa iasa la strada prin aceasta portiune care ar fi situata intr-o laterala a curtii. In felul acesta curtea mea nu ar mai fi fragmentata dar ar ramane o portiune in indiviziunea fortata.

Intrebarea me este ce este mai important?

Va multumesc !

Cel mai recent răspuns: nvaceanu , utilizator 20:53, 6 Iunie 2015
Daca nu va intelegeti de buna-voie asupra modalitatii de iesire din indiviziune, mergeti in instanta si Judecatorul va transa problema.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iunie 2015
legalmgm, utilizator
Judecatorul a transat-o deja si i-a dat castig de cauza vecinului adica sa treaca prin mijlocul curtii mele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de acces ContSters78644 ContSters78644 sint obligata sa las cale de acces vecinului din spatele curtii daca acesta are 2 iesiri prin spate ?latimea terenului din fata casei mele este de 3m de la ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati cu un sfat bebe2000 bebe2000 Acum 2 ani am cumparat o vila cu teren, langa mine mai este o vila ( identica cu a mea) construita de acelasi vanzator. Vila mea fiind prima iar a vecinului a ... (vezi toată discuția)
Granituire,obligatia de a nu face,complicat ContSters78644 ContSters78644 am deschis un proces de granituire intr-o curte care faptic este comuna,adica nu este despartita de gard.in curte 2 proprietari.eu la strada si celalalt in ... (vezi toată discuția)