avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare bani restanti de la firma in faliment
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare bani restanti de la firma in faliment

Buna ziua,
Pe 15 martie 2009 am intrat in somaj prin restructurarea postului. Nici pana la aceasta data nu mi s-a dat salariul restant plus cel compensatoriu pe motiv ca nu sunt bani.
Intre timp, firma a vandut una din masini, mi s-a spus ca voi primi banii, ceea ce nu s-a intamplat.
Am aflat ca incepand cu 1 aprilie s-au facut toate formalitatile pentru a se declara falimentul.
Intrebarea mea ar fi ce as putea totusi face sa recuperez banii pe care firma mi-i datoreaza?
Pe cale amiabila vad ca nu e posibil, tot sunt dusa cu vorba.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: alex68 , utilizator 21:47, 3 Iulie 2009
Daca societatea intra in procedura insolventei si daca pana atunci nu reusiti sa incasati banii care vi se cuvin, nu veti avea altceva de facut decat sa va inscrieti la masa credala a acesteia.
In conditiile in care, lichidatorul gaseste bunuri pe care sa le poata valorifica, banii obtinuti vor fi directionati in primul rand spre acoperirea creantelor privilegiate. Obligatiile salariale neachitate, sunt creante privilegiate, adica ele vor fi platite cu prioritate.
Sa inteleg ca salariatii care nu si-au primit banii restanti daca nu se inscriu la masa credala nu primesc nici un ban dupa terminarea procedurii de insolventa?
Va rog frumos, lamuriti-ma si pe mine cu ce trebuie sa fac ca sa ma inscriu la masa credala?
Interesati-va care e numarul de dosar la Tribunal si depuneti o cerere in acel dosar. Eventual toate persoanele care sunt in aceeasi situatie.
Ati putea sa ma ajutati cu un model de si unde ar trebui depus? La registratura cumva?
Pot gasi si pe internet cumva informatii referitoare la dosarele aflate la Tribunal?

Alte discuții în legătură

Firma in insolventa, cum recuperez salariile restante mirelapaius mirelapaius Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am lucrat pana in luna august 2009 si nu am primit salariile incepand cu luna februarie 2009. Din august am iesit ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii restante de la soc aflata in insolventa! Mateias Loredana Mateias Loredana Buna ziua, Lucrez la o soc aflata in insolventa (pe parcurs sa aprobat planul de reorganizare al soc.)si am restante salariale in jur de 5 luni. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Termen limita ptr inscriere la masa credala. lichidator. discover discover Buna ziua , am mai rasfoit intre timp forumul si am tot mai multe nedumeriri. In primul rand cu cate BO, (daca am 5 dar nu sunt scadente toate) ma inscriu la ... (vezi toată discuția)