avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare bani restanti de la firma in faliment
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare bani restanti de la firma in faliment

Buna ziua,
Pe 15 martie 2009 am intrat in somaj prin restructurarea postului. Nici pana la aceasta data nu mi s-a dat salariul restant plus cel compensatoriu pe motiv ca nu sunt bani.
Intre timp, firma a vandut una din masini, mi s-a spus ca voi primi banii, ceea ce nu s-a intamplat.
Am aflat ca incepand cu 1 aprilie s-au facut toate formalitatile pentru a se declara falimentul.
Intrebarea mea ar fi ce as putea totusi face sa recuperez banii pe care firma mi-i datoreaza?
Pe cale amiabila vad ca nu e posibil, tot sunt dusa cu vorba.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: alex68 , utilizator 21:47, 3 Iulie 2009
Sigur.
[ link extern ] /
Alegeti tribunalul din judetul unde are sediul social angajatorul si cautati dosarul dupa denumirea firmei.
Buna seara. Am si eu o intrebare legata de acest subiect. In cazul in care un angajator intra in faliment si, de-a lungul vremii, nu a virat contributiile la fondrile de sanatate, somaj, pensii pentru angajati, desi acestora li s-au retinut sumele aferente din salariu, si daca in urma vanzarii activelor pe care le detine firma angajatoare nu se obtin banii necesari acoperirii si acestor sume, ce se intampla cu angajatii? Raman descoperiti la fondurile respective? Ma intereseaza in primul rand ce se intampla in acest caz cu contributia de asigurari sociale de sanatate - CASS. Multumesc mult
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iulie 2009
alex68, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma in insolventa, cum recuperez salariile restante mirelapaius mirelapaius Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am lucrat pana in luna august 2009 si nu am primit salariile incepand cu luna februarie 2009. Din august am iesit ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii restante de la soc aflata in insolventa! Mateias Loredana Mateias Loredana Buna ziua, Lucrez la o soc aflata in insolventa (pe parcurs sa aprobat planul de reorganizare al soc.)si am restante salariale in jur de 5 luni. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Termen limita ptr inscriere la masa credala. lichidator. discover discover Buna ziua , am mai rasfoit intre timp forumul si am tot mai multe nedumeriri. In primul rand cu cate BO, (daca am 5 dar nu sunt scadente toate) ma inscriu la ... (vezi toată discuția)