avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna seara,
Sunt divortat si platesc pensie alimentara unui copil rezultat din casatorie. Daca baiatul a devent major si inca este elev, cum se procedeaza cu pensia alimentara pe care i-am platit-o pana acum? Trebuie sa deschida copilul devenit major actiune in instanta sau platesc in continuare pana isi termina studiile fara o alta hotarare judecatoreasca?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 21:18, 7 Iunie 2015
Dvs. trb. sa platiti in continuare pana isi termina studiile dar nu mai tarziu de varsta de 26 de ani.

Puteti sa va intelegeti cu fiul dvs. asupra cuantumului pensiei de intretinere, in cazul in care de la ultima hotarare au intervenit modificari in ceea ce priveste posibilitatile dvs. de plata, ori in viata copilului, de exemplu daca nevoile acestuia au sporit, sau dimpotriva, s-au micsorat.

In caz de neintelegere, dvs. puteti solicita in instanta reducerea intretinerii. De asemenea, fiul poate solicita in instanta marirea pensiei de intretinere.
Multumesc, dar intrebarea era daca trebuie o alta hotarare judecatoreasca, actiunea fiind deschisă de copilul devenit major sau continui eu sa platesc pensia alimentara fara nicio hotarare judecatoreasca!
Pai, dupa cum v-am spus mai sus, atata timp cat nici dvs. si nici fiul dvs. nu doreste o modificare a pensiei, nu este nevoie de vreo hotarare judecatoreasca.
Va multumesc mult pentru lamuriri!
Trebuie ca fiul dvs să formuleze o acțiune în instanță. Așadar, este nevoie de o nouă hotărâre în instanță. Însă, dacă doriți, puteți să plătiți în continuare pensia de întreținere pe care o plăteați și până acum. În clipa de față, până instanța nu pronunță o nouă hotărâre, nu există vreo obligație la plata pensiei de întreținere.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Daniel1971 Daniel1971 Buna seara. Numele meu este Daniel si platesc pensie alimentara fetitei mele din 2003. Prin sentinta s-a hotarat sa platesc 25 % din venit pana la implinirea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara baiatul meu cel mare a implinit 19 ani (la ... Mamicaingrijorata Mamicaingrijorata Pensie alimentara Baiatul meu cel mare a implinit 19 ani (la 18 ani era in clasa a XII-a). Peste cateva zile, urmeaza sa plece la studii in Olanda ... (vezi toată discuția)
Pensie alimetara copii majori admin12 admin12 Revin din nou pe acest forum pentru a va cere ajutorul.Am nevoie de un model de cerere pentru obtinerea pensiei alimentare pentru cei doi copii ai mei care au ... (vezi toată discuția)