avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte necesare pentru taierea plopilor din curte?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte necesare pentru taierea plopilor din curte?

Buna ziua.
Cunosc o persoana care are niste plopi cu varsta de 30 de ani, plantati in gradina proprie de catre bunicul lui. Ar vrea sa ii taie si sa mearga la gater cu ei, in vederea prelucrarii lor, insa are nevoie de acte care sa ateste provenienta lor. Cum ar putea proceda pentru inscrierea intr-o evidenta a acestora si obtinerea ulterioara a actelor necesare pentru a putea fi primit lemnul respectiv in gatere?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Zalex333 , utilizator 20:16, 7 Iunie 2015
Daca plopli sunt plantati in curtea dumneavoastra, rezulta ca sunteti proprietarul lor.
II puteti taia
Puteti sa va duceti la adminsitratul gaterului si il intrebati de ce documente aveti nevoie,ca sa dovediti provenienta plopului.Daca aveti nevoie de astfel de documente , adminsitratorul va va indruma.
Proprietarul nu poate sa fotografieze curtea cu plopi ?
Vedeți la Direcția silvică din zona în care sunteți. Solicitați o adeverință sau o adresă prin care să ateste că este vorba de tăierea a .n plopi de pe proprietate privată.Există o taxă pentru fiecare arbore tăiat .Menționați și subliniați că nu fac parte din fond forestier , perdele forestiere ci din curtea d-voastră.
multumesc pentru sfat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren impadurit: aplicabilitatea regimului silvic vasilica05 vasilica05 Buna ziua .Am o padure de salcami care sunt de peste 80 de ani ,se poate sa-i tai la ras ? sI daca sunt obligata sa dau padurile in paza ocolului silvic..Si ... (vezi toată discuția)
Arborii unei paduri sunt considerati fructe? flaviusghita flaviusghita Daca am taiat cativa metri cubi de lemn dintr-un teren forestier, in calitate de posesor de buna credinta, proprietarul terenului poate cere contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Taierea salcamului din curtea unei gradinite Gradinitainstitutie Gradinitainstitutie Buna ziua, Lucrez la o grădiniță și vecinul de langa grădiniță a facut cerere la primărie pt a se tăia un salcam din curtea gradinitei cu motiv ca ... (vezi toată discuția)