Buna ziua sunt proapata mamica si am o problema cu o cunostiinta,eu anul acesta sustin licenta,n am apucat sa mi fac decat 2capitole la licenta ptr ca am nascut,a venit bebe si a urmat o perioada dificila,asa ca am rugat pe cineva sa mi o continuue ,aranjeze si sa mi faca o prezentarea power point,ne am inteles la o suma de bani,numai ca pers respectiva mi a facut cele 2 capitole ,dar nu se incadra deloc in tiparul profesorului,am rugat o sa mergem impreuna sa i explice ce are de facut,nu a dorit,fiind presata de timp am apelat la altcineva,vazand ca nu se pricepe ,i am dat doar o parte din suma cuvenita intrucat nu a facut ce a promis,iar acum ma suna ,ameninta ca o sa mearga la facultate sa mi declare lucrarea plagiata,daca nu i dau toata suma convenita desi nu si a onorat treaba,ce pot face eu in situatia asta?Va multumesc!
Daca individul insista cu santajul informati-l ca veti depune plingere penala la parchet pentru santaj si la ANAF pentru evaziune fiscala deoarece a incasat niste bani in schimbul unui serviciu pe care nu l-a facturat.
Daca se ajunge cu problema la facultate sustineti ca ati primit doar ajutor pentru prezentarea .ppt si nu pentru continut.
Dar nu cred ca va ajunge pana acolo, isi va da seama ca isi va complica viata cu declaratii date pe la politie si procuratura.
Ii spuneti pe un ton ferm "Dom'le, ti-am platit partial pentru ca nu ai facut o lucrare cum trebuie, daca insisti cu santajul, ia un taxi si du-te la facultate sa declari ce vrei, eu depun azi o cate o plingere la parchet, politie si ANAf ptr ca ai primit niste bani si nu ai eliberat nici macar un bon fiscal!;) Ne vedem in instanta! Pe cine o sa creada presedinta instantei de judecata, o mama cu un bebe sau un santajist? Drum bun si cale batuta!"
Si zdrang, inchideti telefonul. va garantez ca nu va mai deranjeaza.:)
Nu aveti motiv de ingrijorare,cred ca este doar o amenintare fara finalizare ptr.a-si obtine diferenta de bani.Puteti sa-i spuneti ca-i faceti plangere penala ptr.infractiunea de santaj.