Buna ziua!Eram la o trecere de pietoni de pe raza municipiului Constanta si in momentul traversarii,venea o Dacia Logan cu aproximativ 20-30 km/h,iar cand am ajuns fata in fata masina nu a oprit in a imi acorda prioritate,ci si-a continuat deplasarea ferindu-ma intr-o fractiune de secunda din fata vehiculului.In acel moment aveam un pet de 0.5 l de suc,pe care i l-am aruncat in luneta masinii,omul a oprit s-a dat jos si venea spre mine adresandu-mi injurii si amentintari,iar cand a ajuns aproape de mine a dat sa ma loveasca,iar eu asteptandu-ma la aceasta reactie m-am ferit si i-am aplicat o lovitura de pumn,a cazut jos iar in acest moment m-am retras si sotia lui,cred,s-a dat jos la spalat cu apa si s-au ridicat si au plecat uitandu-se lung dupa mine.Acum la ce ar trebui sa ma astept?Trebuie sa ma pregatesc de ,,Beciul Domnesc,,?Astept urgent orice raspuns sau parere la ce ar trebuii sa fac.Va multumesc anticipat!
Daca nu s-a continuat conflictul iar conducatorul auto a plecat nu cred ca trebuie sa va asteptati la ceva. Doar daca in zona sunt camere de supraveghere ar fi posibil sa faca vreo plingere dar nu cred din moment ce conflictul a fost inceput de catre conducatoru auto.
De "Beciul domnesc" nu poate fi vorba in aceasta situatie, fapta poate fi incadrata cel mult la infractiunea de lovire si alte violente (sanctionata cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda, in functie de starile si/sau circumstantele atenuante /agravante) si in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale, in plus pentru punerea in miscare a actiunii penale este necesara plangerea prealabila a persoanei vatamate.
Va multumesc pentru raspunsurile acordate si sper ca totul sa se fi terminat asa si sa nu actioneze in instanta pe viitor.Va multumesc inca o data si va doresc un weekend placut.
Daca soferul pe care l-ati lovit va depune plangere si daca exista martori vi se va intocmi dosar penal. In orice caz v-ati comportat ca un huligan si meritati ca data viitoare sa se dea jos un sofer care sa va aplice el o lovitura asemanatoare.
Sa faca plangere la ce ? Ca urmare a neacordarii de prioritate la pieton acesta a reactionat violent?
Si daca sunt camere ,fapta de neacordare de prioritate se va retine iar pietonul nu va putea fi identificat . Pt neacordare de prioritate se suspenda permisul si nimeni nu se autosuspenda
(+amenda) .
In cazul uni proces ,se va ajunge la tulburarea ordinii publice sanctionata cu amenda si pietonul si soferul ,iar soferul va ramane si fara permis plus amenda corespunzatoare acestui fapt .
Accident cu
sima2009
pe 26.03.09 am fost implicat intr-un accident pe calea rahova in dreptul OMV.
in accident a fost impliat un pieton care a fost diagnosticat cu o contuzie la ... (vezi toată discuția)