avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Era sa fiu lovit de o masina pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Era sa fiu lovit de o masina pe trecerea de pietoni

Buna ziua!Eram la o trecere de pietoni de pe raza municipiului Constanta si in momentul traversarii,venea o Dacia Logan cu aproximativ 20-30 km/h,iar cand am ajuns fata in fata masina nu a oprit in a imi acorda prioritate,ci si-a continuat deplasarea ferindu-ma intr-o fractiune de secunda din fata vehiculului.In acel moment aveam un pet de 0.5 l de suc,pe care i l-am aruncat in luneta masinii,omul a oprit s-a dat jos si venea spre mine adresandu-mi injurii si amentintari,iar cand a ajuns aproape de mine a dat sa ma loveasca,iar eu asteptandu-ma la aceasta reactie m-am ferit si i-am aplicat o lovitura de pumn,a cazut jos iar in acest moment m-am retras si sotia lui,cred,s-a dat jos la spalat cu apa si s-au ridicat si au plecat uitandu-se lung dupa mine.Acum la ce ar trebui sa ma astept?Trebuie sa ma pregatesc de ,,Beciul Domnesc,,?Astept urgent orice raspuns sau parere la ce ar trebuii sa fac.Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iunie 2015
Parisien, utilizator
chiar daca sunt camere, soferul nu va putea fi sanctionat pt neacordare de prioritate intrucat contraventiile sau infractiunile la legea circulatiei trebuie constatate personal de catre agentul de circulatie.
In ce priveste agresiunea, poate sa ramana doar ca o sanctiune pt tulburarea ordinii publice, sau lovire si alte violente dar lucrurile pot lua o intorsatura urata daca soferul face un atac vascular cerebral sau ramane cu o incapacitate temporara sau permanenta sau in cel mai rau caz moare se poate ajunge la infractiune cu praeterintentie de lovitura cauzatoare de moarte sau vatamare corporala grava.
Desigur ,la politie un agent va face constatarea iar dupa identificare dosarul va merge sau nu la judecatorie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Il pot da in judecata? cum procedez? xAdrian xAdrian Deci..eu conduceam un moped,eram in timpul serviciului,iar intr-o intersectie soferul unui autoturism nu mi-a acordat prioritate,mopedul meu a ricosat in alta ... (vezi toată discuția)
Accident cu sima2009 sima2009 pe 26.03.09 am fost implicat intr-un accident pe calea rahova in dreptul OMV. in accident a fost impliat un pieton care a fost diagnosticat cu o contuzie la ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru vatamare corporala? AdrianVi AdrianVi Buna ziua , in data de 16.11.2015 am parcat regulamentar , iar cand am vrut sa plec am gasit masina blocata de un alt autoturism, care se afla parcat pe prima ... (vezi toată discuția)