avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract de munca pe perioada determinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract de munca pe perioada determinata

Buna ziua. Sunt insarcinata in 2 luni, si am contract de munca pe perioada determinata de 1 an, care expira la sfasitul acestei luni. Ce pot sa fac in cazul in care nu mi se prelungeste contractul. Din cate stiu firma face angajari in continuare, deci nu cred ca pot beneficia de somaj. Daca nu mi se prelungeste contractul, pot benefici a de concediu medical.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:54, 7 Iunie 2015
1. Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de modul cum inceteaza raportul de munca, ci de realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni.

Daca va inceteaza raportul de munca la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat, mergeti si depuneti-va actele la somaj ... astfel incat, perioada de somaj va fi luata in calculul celor 12 luni .. din somaj puteti intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.

2. De asemenea, puteti ca dupa incetarea raportului de munca sa depuneti certificatele medicale la CJAS care vi le va plati, dupa care intrati in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de cresterea copilului si contract pe perioada determinata andreapetre andreapetre Sunt insarcinata in 3 luni si peste 2 luni imi expira contractul de munca(contract pe perioada determinata de munca).As vrea sa stiu daca pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate Bebetz Bebetz Buna ziua, Din luna mai, anul curent m-am angajat pe o perioada determinata de 1 an de zile. Intre timp, am ramas insarcinata si urmeaza sa nasc in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului. eusicumine eusicumine Buna ziua, Sunt insarcinata in 8 saptamani,lucrez din data de 29 august 2015 si am contract pe un an de zile. Deci eu voi naste undeva la sfarsitul luni ... (vezi toată discuția)