Buna ziua. Sunt insarcinata in 2 luni, si am contract de munca pe perioada determinata de 1 an, care expira la sfasitul acestei luni. Ce pot sa fac in cazul in care nu mi se prelungeste contractul. Din cate stiu firma face angajari in continuare, deci nu cred ca pot beneficia de somaj. Daca nu mi se prelungeste contractul, pot benefici a de concediu medical.
1. Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de modul cum inceteaza raportul de munca, ci de realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni.
Daca va inceteaza raportul de munca la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat, mergeti si depuneti-va actele la somaj ... astfel incat, perioada de somaj va fi luata in calculul celor 12 luni .. din somaj puteti intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.
2. De asemenea, puteti ca dupa incetarea raportului de munca sa depuneti certificatele medicale la CJAS care vi le va plati, dupa care intrati in CCC.