Ma numesc Serbu Cristi din Bucuresti. Am o problema de cativa ani mai exact din 2011 si nu mai pot scapa de ea. Am avut un frate care a decedat in 2011 din cauza unei boli crunte(cancer). Inainte sa se-ntample nenorocirea fratele meu a cumparat un telefon mobil in rate pe 3 ani in valoare de 600 lei. Binenteles ca nu avea de unde sa stie ca se va-ntampla nenorocirea si nu va mai fi printre cei vi. Dupa ce sa-ntamplat necazul au inceput sa ma preseze recuperatorii cu datoria telefonului in valoare de 600 de lei atat pe mine cat si pe tatal meu. Pe tatal meu il tot suna si acum cu tot felul de amenintari cum ca trebuie sa preia datoria fratelui ca exista lege care-l obliga, iar mie-mi trimite scrisori de amenintare adresate fratelui meu ca trebuie sa plateasca datoria. Tatal meu locuieste la tara iar eu in Bucuresti. Le-am trimis copie dupa certificatul de deces atat eu cat si tatal meu de acolo prin fax si tot degeaba tot ne hartuiesc invocand motivul ca ei (acesti recuperatori) au preluat dosarul de la alti recuperatori si nu au copia dupa certificatul de deces. Intrebarea mea este: pot acesti recuperatori sa-l oblige pe tatal meu sa plateasca datoria fratelui meu decedat? Exista lege prin care-l pot obliga? Specific, ca fratele meu a decedat la varsta de 24 de ani si nu avea mostenitori nu a fost insurat.
Cris1971
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Doar daca ati mostenit ceva de la fratele d-voastra, daca avea casa, masina etc si v-au ramas d-voastra atunci in limita mostenirii recuperatorii pot cere datoria de la d-voastra. Daca fratele nu a lasat nimic material in urma lui puteti ignora linistit recuperatorii.
Multumesc frumos pentru raspuns! Ma intereseaza daca exista vreo lege care sa ne oblige pe mine si pe tatal meu sa preluam datoria fratelui meu decedat?
Cris1971
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu este o astfel de lege decat daca v-a ramas ceva mostenire de la el, atunci raspundeti in limita a ce ati mostenit. De ex: daca fratele d-voastra avea o masina care dupa moartea lui v-a revenit d-voastra in proprietate atunci recuperatorii va pot obliga sa-i preluati si datoria pe care el o avea in limita valorii masinii respective, daca valoreaza de ex 2000 Euro atunci recuperatorii va pot executa pentru maxim 2000 Euro chiar daca datoria fratelui era mai mare, ati inteles?