avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificare comitet executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificare comitet executiv

la adunarea generala a asociatiei de proprietari am vrut sa modificam comitetul executiv.presedintele si administratorul nu ne-a permis pe motiv ca nu este adunare de alegeri, ca comitetul executiv este prezent, nu este plecat nici un membru,nu a decedat,etc unde am gresit? faptul ca nu am solicitat.la prezentarea odinei de zi si modificarea comitetului executiv? ce mai putem face acum? putem contesta procesul verbal?
unul dintre mebrii comitetului executiv a reprezentat cu delegatie alti 4 proprietari in sedinta. e corect? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 09:28, 7 Iunie 2015
Daca nu era AG de alegeri, nu puteati sa faceti alegeri in modul clasic.
Daca doreati sa schimbati un membru al comitetului executiv, trebuia sa propuneti ca punct de discutie in ordinea de zi.
Da, un proprietar poate prezenta imputerniciri de la mai multi membri ai asociatiei pentru a-i reprezenta in AG fara ca numarul acesta sa fie in vreun fel limitat legal.
Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art.25
...........
c) proprietarul poate fi reprezentat in adunarea generala de catre un membru al familiei sau de catre un alt reprezentant care are o imputernicire scrisa si semnata de catre proprietarul in numele caruia voteaza;
d) un membru al asociatiei de proprietari poate reprezenta unul sau mai multi membri absenti, daca prezinta imputernicire semnata de catre proprietarii in numele carora voteaza;

Adunarea generala trebuia sa aiba la ordinea de zi alegerea unui nou comitet: inteleg ca nu a existat aceasta intentie.
Fireste, daca era anuntata o astfel de intentie veneau locatari interesati de acest subiect.
Faptul ca in cadrul sedintei ati vrut sa impuneti o alta ordine de zi este suficienta pentru a se fi invalidat astfel de alegeri.

Presupunem ca eu as fi un locatar. Ordinea de zi prezentata nu ma atrage sa particip la acea sedinta ordinara. Totusi, in sedinta, la presiunea unor participanti, se deturneaza scopul sedintei si se propune alegerea unui alt comitet.
Pai e cinstiti fata de mine? Daca era in ordinea de zi asa ceva, sigur as fi participat.
Mai clar decat atat cred ca nu se poate ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare/alegeri in adunare generala extraordinara? Kos1 Kos1 In conformitate cu Legea 230/2007 , alegerea / revocarea comitetului poate avea loc in adunarea generala (ordinara). 1. As dori sa stiu daca intr-o adunare ... (vezi toată discuția)
Reprezentare la adunarea generala a asociatie de proprietari anonim281986 anonim281986 Buna ziua! Am participat la o sedinta convocata de catre 3 proprietari membri ai asociatiei, sedinta pentru care au intocmit un singur convocator in care ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a fi reprezentantul altor proprietari in adunarea generala chipurici chipurici As dori sa aflu daca se poate, cati locatari pot fi reprezentati de o singura persoana care sa aibe imputernicire in sedinta de adunare generala a asociatiei ... (vezi toată discuția)