Buna ziua.
Am mers la primarie sa platesc taxele pe anul in curs si mi s-a adus la cunostinta de existenta unei amenzi de 640 lei din 08.11.2013.
Aducandu-mi aminte de episod, care s-a intamplat astfel: in acea zi la orele 23-24 pe soseaua Bucuresti-Urziceni am fost oprit pentru un control de rutina. In masina eram 4 adulti si 3 copii. Polistul a spus ca nu aveam centura de siguranta ceea ce nu era adevarat, Apucand sa scrie deja procesul verbal, politistul a spus sa semnez acel proces verbal ca vede dumnealui cum il anuleaza, dandu-mi actele si eu pleacand fara nici o copie a acelui proces-verbal. Acum am acel proces verbal exemplar nr1 la primarie.
Pe proces apare ora 20:45 si o alta locatie Bd. Eroilor Voluntari
Ce pot face in acest caz
Multumesc
Avand in vedere ca este vorba despre Proces verbal de contraventie incheiat in 08.11.2013.,
este evident depasit teremnul legal in care eventual ati fi putut formula plangere contraventionala
Nu se justifica sa formulati plangere in instanta ,deoarece va fi respinsa ca tardiv formulata
Prin ce poate dovedi agentul că a trimis pv. constatare contravenție și că acesta a și fost primit(sau afișat)-fiind vorba despre anul 2013,. din moment ce nu a predat nici măcar copia pv. Evident, termenul este depășit dar cum poți să contești ceva ce nu știi.
Din această cauză am propus o repunere în termen, pentru a avea posibilitatea contestării acelui pv. și a solicitării eventual a unei sancțiuni mai blânde-bineînțeles cu motivările de rigoare.