avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Notificari cesiune credit
Discuție deschisă în Executare silită

Notificari cesiune credit

Buna ziua.
In situatia in care un credit imobiliar, a carui exigibilitate anticipata este notificata de catre banca, urmata de doua cesiuni succesive din care una notificata doar imprumutatului care este si garant imobiliar -un sot , nu si celui de al doilea garant imobiliar, pe acelasi imobil,- al doilea sot, iar apoi creanta este cesionata unui al doilea si ultim cesionar, care notifica de aceasta data ambii soti, se considera implinite conditiile de publicitate a cesiunii potrivit 1393 CPC?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: karsten_yanker , utilizator 12:41, 9 Iunie 2015
Vă referiți poate la 1583 C civil?
Singurul efect al faptului că debitorul nu este notificat este că poate plăti și cedentului și nu poate fi cerută repetiția plății.
ma gandeam daca este indeplinita conditia de publicitate, pentru a putea fi declansata executarea silita intr-un mod legal, de catre cesionar, in care debitorul sa nu invoce incorecta notificare pe calea contestatiei la executare, intrucat nu ii este opozabila cf. 1393 CPC.
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2015
karsten_yanker, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune datorie banca catre firma de recuperare creanta caprice caprice Buna ziua, De regula atunci cand o banca apeleaza la o firma de recuperare debite, banca sau acea firma anunta debitorul ca s-a cesionat creanta bancii ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu creditele cesionate de banci? cordis claudia cordis claudia acum dupa noile reglementari bancare,ce se intampla cu creditele cesionate de banci catre firmele de recuperare?pentru aceste firme nu s-au stabilit niste ... (vezi toată discuția)
Contracte - preluare creanta horia2010 horia2010 Daca un contract se incheie intre doua parti atunci pe ce drept o a treia parte poate prelua drepturile uneia fara acordul celeilalte? cum se poate contesta ... (vezi toată discuția)