avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprirea pe cont interzice incasarile si platile cu ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poprirea pe cont interzice incasarile si platile cu numerar?

Daca da, in baza carui articol din lege?

Doresc sa stiu daca este considerata eludare cererea catre clienti de a plati in numerar si deci daca este legala incasarea in numerar daca exista poprire pe conturile bancare (in limita plafoanelor legale).

Poprirea asiguratorie pe cont asupra sumelor curente si viitoare pana la acoperirea datoriei trebuie interpretata ca extinsa si asupra sumelor viitoare incasate in numerar? (Nu e poprire pe venituri.)

Dar in cazul unui titlu executoriu? care ar fi diferenta referitor tot la legalitatea incasarilor si platilor in numerar?

Multumesc frumos anticipat pentru un raspuns!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 14:09, 10 Iunie 2015
Dmnule Trandafir, do u have a point? :O

Noi discutăm despre datorii reale, față de alți creditori. Când nu înțelegeți este bine să stați și să cugetați ceva mai mult.

:D
Ilie1111 a scris:
frauda în dauna creditorilor

Frauda in dauna creditorilor este infractiune indiferent de izvorul obligatiei (a datoriei cu alte cuvinte) ... :))

2) Ce e aia :
Ilie1111 a scris:
... datorii reale, față de alți creditori.

"datorii reale"? :O
"față de alți creditori" ...pai fata de cine mai poate fi o datorie?

Faceti o clasificare a datoriilor sa intelegem si noi despre ce vorbiti !
@Trandafir, căutarea pe goagăl nu este skill juridic! O să înțelegi asta cu timpul.

De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere, de aceea nu-mi consum timpul să vă predau lecții de drept. Mergi la facultate, dacă vrei să înveți drept, goagălul nu este facultate.

Dacă dai sărciu potrivit pe providerul tău juridic goagăl, vei descoperi că frauda în dauna creditorilor este și o expresie din codul civil. Evident că ție goagălul ți-a arătat penalul, dar asta nu înseamnă că are legătura cu speța.

Dacă vrei să ajuți, mai citește o dată întrebarea inițială, poate reușești să înțelegi.
Multumesc frumos pentru raspunsuri!

Nu vrem sa "ascundem" veniturile. Incasarile in numerar vor fi evidentiate in registrul de casa si in documentele contabile.
Dorim doar sa ne putem desfasura activitatea pana la solutionarea problemei pe care o consideram abuziva.
De fapt, nici nu avem de la ANAF o adresa oficiala de infiintare a propririi asiguratorie dar am luat de ea la cunostinta prin intermediul bancii, iar in adresa de poprirea catre banca sunt mentionate "sume prezente si viitoare".

Doream totusi sa ma asigur si sa nu fac dupa ureche cum procedeaza marea majoritate.

Insa intr-un alt document pentru instituirea masurilor asiguratorii se face referire la bunurile urmaribile care m-a pus din nou pe ganduri.

Multumesc frumos pentru timpul acordat.

O zi buna!
@ilie, @ilie, ai scris
Ilie1111 a scris:
... frauda în dauna creditorilor ... nu este infracțiune.

Cand spui ca nu este, inseamna ca NU este, nu inseamna ca uneori poate sa nu fie.
Eu ti-am scris ca este infractiune (de foarteeee multeee ori), si ti-am dat si sursa legala, vezi articolele din codul penal citate.
Hahaaa ...ca jurist ar fi trebuit sa raspunzi in termeni si temeiuri juridice, nu elucubristici, dar te inteleg, nu aveai ce sa raspunzi, stiu. Asa ca ai trecut la atacuri la persoana mea. Ce sa zici si tu!

Draga @ilie, vezi tu, google ne da posibilitatea acum si noua (populatiei care nu a facut "facultatea de drept") sa verifice pe voi "juristii". Dehhh ...trebuia sa vina si vremea asta, astfel incat nu mai puteti scrie /spune orice, caci ... google vegheaza.

Cat despre:
Ilie1111 a scris:
... vei descoperi că frauda în dauna creditorilor este și o expresie din codul civil.

si revenind la "frauda in dauna creditorilor", cand o folosesti pe langa notiunea de infractiune (asa cum ai facut dumneata, te-am citat la inceputul acestui mesaj) nu te mai duci in Codul civil sa interpretezi notiunea si sa gasesti scapare, ci te duci direct la Codul penal, ca dehhh ..ai scris infractiune, ce sa-ti fac?. Asta se intampa cand juristul nu e riguros (dar da sfaturi altora).

Ilie1111 a scris:

Dacă vrei să ajuți, mai citește o dată întrebarea inițială, poate reușești să înțelegi.

Am citit intrebarea initiala, si daca partea vatamata depune plangere, garantezi dumneata ca userul este in afara raspunderii penale? :))
Pai ...se poate domnule Ilie asa ceva?!

Alte discuții în legătură

Poprire cont bancar Vata ion Vata ion Bună ziua. Am primit înștiințare ca a fost pusa poprire pe contul bancar. Ma puteți lămuri va rog de ce au fost retrase toate sumele din cont atâta timp ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Executare silita- poprire cont împuternicit marika79 marika79 Bună seara, Vă rog să mă ajutați cu un răspuns dacă este posibil, mulțumesc pentru timp și înțelegere. Un creditor a solicitat ... (vezi toată discuția)