avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie

Buna seara,
Sunt pensionata din 2014 si am lucrat in acord in cadrul unui institut de cercetari si proiectari. Intrebarea este daca am sansa ca acest acord sa-mi fie luat in calcul in cazul solicitarii unei noi recalculari a pensiei.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: GABRIELA2014 , utilizator 22:51, 8 Iunie 2015
Da, solicitati adeverinta cu evidentierea perioadei in care ati fost platita in acord, cu mentionarea expresa a faptului daca s-au retinut si virat contributiile de asigurari sociale.

O depuneti la casa de pensii si solicitati recalcularea, veti primi decizie defavorabila pe care o veti contesta la Comisia centrala. Cum decizia comisiei centrale nu vine in termenul legal, veti putea actiona in instanta la expirarea acestui termen.La acest moment, instantele admit aceste solicitari.
Multumesc pentru raspuns. Problema este modul de intocmire a acestei adeverinte deoarece predarea lucrarilor nu se facea lunar si nici coeficientul nu era mereu acelasi (depindea daca erai responsabilul lucrarii sau numai participant). Probabil se vor trece sumele incasate (conform statului de plata) si se va specifica contributia la pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie @rianu @rianu Buna ziua, De mai mult timp am o speta care imi da batai de cap si nu stiu daca am vreo rezolvare, de aceea m-am gandit sa apelez si la acest forum ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am lucrat in perioada 22.03.1982 - 30.09.1993 la i.i.r.u.c. ... uca2015 uca2015 Buna ziua Am lucrat in perioada 22.03.1982 - 30.09.1993 la I.I.R.U.C. Bucuresti. Deoarece aceasta societate de stat a intrat in insolventa si in cartea de ... (vezi toată discuția)
Informatii actiune de contestare a deciziei de pensie lani lani Buna ziua, sunt pensionata anticipat din decembrie 2013 urmand sa intru in drepturile depline in februarie 2016. Am fost angajata unui institut de cercetari ... (vezi toată discuția)