Am lucrat in perioada 22.03.1982 - 30.09.1993 la I.I.R.U.C. Bucuresti. Deoarece aceasta societate de stat a intrat in insolventa
si in cartea de munca nu era inscris sporul de vechime intr-o perioada, am solicitat arhivei provate - A& M Arhive Center SRL
eliberarea unei adeverinte cu veniturile, sporurile si acordul global aferent perioadei lucrate la I.I.R.U.C., si
in acest sens mi s-au emis 3 certificate pt veniturile brute, sporurile acordate si acord global.
Pe fiecare dintre cele 3 certificate se mentioneaza ca: "Nu detinem in arhiva data spre pastrare de catre societatea angajatoare documente verificabile din care sa reiasa ca aceasta contributie a fost si virata si nici documente referitoare la temeiul legal".
Va rog sa ma ajutati cu urm informatii:
1// trebuie sa depun toate cele 3 certificate la casa de pensii cu solicitarea de recalculare.
2// in baza acestor 3 certificate pot actiona in instanta pentru obtinerea recalcularii drepturilor de pensie????
Fiind vorba de o societate de stat mare I.I.R.U.C.Bucuresti, consider ca se este clar ca societatea a virat contributia de asigurari sociale.
Depuneti toate cele 3 certificate la casa de pensii cu solicitarea de recalculare.... in functie de raspunsul primit, puteti actiona sau nu in consecinta .
Multumesc f mult pt raspuns.
Va rog sa mi spuneti daca considerati ca am o sansa in instanta sa obtin recalcularea drepturilor de pensie pe baza acestor certificate. Va multumesc.
Este greu de dat un raspuns , atat timp cat aveti un raspuns din partea detinatorului arhivei ca : "Nu detinem in arhiva data spre pastrare de catre societatea angajatoare documente verificabile din care sa reiasa ca aceasta contributie a fost si virata si nici documente referitoare la temeiul legal".