avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort in lipsa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort in lipsa

Buna ziua! am nevoie de ajutorul vostru! Imi doresc sa divortez de sotul meu,insa el nu e de acord(ca sa o putem face la primarie sau la notar,intr-un timp scurt).Mai mult,e plecat si din tara.Asa ca sunt nevoita sa depun cererea in instanta.Imi puteti spune care sunt pasii ce trebuie sa-i urmez si care sunt costurile aproximative? Si cat timp poate sa dureze pana se pronunta,in conditiile in care el a spus clar ca nu se va prezenta la niciun termen.Nu avem nici copii,nici bunuri comune.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:06, 9 Iunie 2015
Buna ziua,
Va trebui sa depuneti o cerere de divort la judecatoria pe raza careia ati avut ultimul domiciliu comun.
Sa va prezentati cu martorii la proces.
Costuri de aproximativ 300 lei din care 200 taxa de timbru.
Durata in functie de incarcarea instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre divort Amalia Neacsu Amalia Neacsu Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac ca sa obtin un divort de un sot infidel. Ce pasi trebuie sa urmez? Unde trebuie sa merg? Va multumesc foarte mult. (vezi toată discuția)
Divort king king buna seara ,as avea si eu o intrebare;cum pot sa dau divort ,avand in vedere ca sotul e plecat in italia ne am certat ,si a zis ca nu -mi trimite bani pentru ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil major boonik boonik Buna ziua,ma numesc Maria,am 18 ani..iar parinti mei nu se mai inteleg absolut deloc.Tatal meu este dependent de alcool in ultimul an,bea si inainte dar acum ... (vezi toată discuția)