avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... negociere ccm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

negociere ccm

Buna seara,

Am nevoie de sfatul vostru pentru a stii cum sa procedez cel mai bine.
Din cate stiu, negocierea CCM trebuie demarata cu 30 zile inainte de expirarea CCM existent in companiei.
As vrea sa stiu cum se procedeaza in cazul in care negocierile cu reprezentantii salariatilor nu se definitiveaza inainte de termenul expirarii actualului CCM. Trebuie intocmit un act aditional de prelungire a CCM existent? sau o data demarate negocierile nu exista niciun pericol sa fim in afara legii?

Multumesc pentru sprijin!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:34, 6 Iulie 2009
:offtopic:
Nu cred ca trebuie sa dam curs unei discutii offtopic ... se pare ca user-ul care a postat acea rugaminte nu este familiarizat cu Regulamentul de postare al acestui forum ;)
biancad a scris:

As vrea sa stiu cum se procedeaza in cazul in care negocierile cu reprezentantii salariatilor nu se definitiveaza inainte de termenul expirarii actualului CCM. Trebuie intocmit un act aditional de prelungire a CCM existent? sau o data demarate negocierile nu exista niciun pericol sa fim in afara legii?

Act aditional de prelungire a CCM este o optiune, nu o obligatie.
Demararea negocierilor este obligatorie.
Incheierea unui nou contract colectiv nu este obligatorie.
imi cer scuze pentru incalcarea regulilor acestui site.
venturianov a scris:

imi cer scuze pentru incalcarea regulilor acestui site.

Se mai intampla si la case mai mari .... ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm negociere coca_lb coca_lb Daca am 21 salariati din care 2 suspendati pt ccc mai trebuie deschisa negocierea pt CCM unitate? (vezi toată discuția)
Ccm- alinaion82 alinaion82 Buna ziua! In cadrul firmei avem CCM din luna octombrie a anului trecut. Acum, ca a trecut un an, trebuie sa se aleaga din nou reprezentantii salariatilor si ... (vezi toată discuția)
Prelungire ccm la nivel de unitate gina2010 gina2010 Buna ziua imi puteti preciza care sunt pasii pentru prelungirea contractului colectiv de munca la nivel de unitate ? mentionaz ca actualul contract expira in ... (vezi toată discuția)