avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... vanzare apartament s.r.l. in insolventa nefinalizata
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

vanzare apartament s.r.l. in insolventa nefinalizata

Sotia este asociatul unic al unui srl aflat in procedura de insolventa nefinalizata inca.A achitat debitele din tabelul definitiv consolidat [finante, ditl, etc], ramanand de plata cheltuieli de procedura [impozit apartament, cheltuieli intretinere asociatie proprietari]. Mentionand ca apartamentul a fost cumparat in 1997 de la o persoana fizica si firma nu a colectat tva desi era platitoare de tva, intrebarile mele sunt urmatoarele :
1. vanzarea catre o persoana fizica este scutita de tva si care este procedura ?
2. care este procedura efectiva de vanzare pana la finalizarea insolventei ?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 00:56, 23 Iunie 2015
Parerea mea, daca societatea este platitoare de tva, va factura cu tva si va achita tva-ul catre anaf.

Pentru vanzare veti avea nevoie de acordul creditorilor si aprobarea judecatorului sindic.

Poate ar fi bine sa achitati toti creditorilor iar bunul sa va intre in patrimoniu la finalizarea insolventei. Cred ca in aceasta situatie nu se mai pune problema tva-ului si apoi puteti vinde imobilul de la pf la pf fara probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa la cererea debitorului razvan_craiova razvan_craiova Buna ziua, Se poate introduce cerre de insolventa de catre debitor? Avem o linie de credit pe firma, iar banca ne-a anuntat ca nu o mai putem prelungi si va ... (vezi toată discuția)
Salariu nerecuperat nici dupa hotarare definitiva florinz florinz am hotarare definitiva prin care angajatorul este obligat sa-mi plateasca suma de 1300 lei reprezentand salarii neachitate. Am facut plangere penala si i-a ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans fundy fundy Ma intereseaza sa cumpar o garsoniera intr-un bloc nou nefinalizat.Trebuie sa dau avans si la finalizare diferenta.In cazul in care dezvoltatorul(unele ... (vezi toată discuția)