avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Controverse privind anularea cererii de chemare in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Controverse privind anularea cererii de chemare in judecata

Doresc sa va supun atentiei o cerere de chemare in judecata, care a fost anulata in procedura de regularizare, spre stupefactia mea. In cadrul cererii s-a formulat cerere de administrare a probei cu inscrisuri precum, citez ”si a probei testimoniale in cazul inc are se va impune”. Instanta a anulat cererea sub motivatia ca petentul nu a precizat numele si adresa martorilor. Nu pot sa inteleg de ce aceasta lipsa nu a avut drept consecinta DECADEREA si a avut ca si consecinta ANULAREA CERERII?! Curiozitatea rezida in faptul ca intr-o cerere de chemare in judecata formulata IDENTIC, un alt complet din cadrul aceleiasi judecatorii (nu dau numele judecatoriei) a dat termen de judecata. Este incredibil cum unii tineri judecatori fac exces de zel vecin cu abuzul si anuleaza cererile de chemare in judecata pe banda rulanta. Aveti vreo idee daca intr-un asemenea caz este vreo sansa la reexaminare? Sau se impune a se reintroduce cererea de chemare in judecata? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:27, 9 Iunie 2015
Conform art.200(3) teza I NCPC instanta ar fi trebuit sa va comunice in scris lipsurile,cu mentiunea ca ,in termen de cel mult 10 zile de la prmirirea comunicarii , sa faceti completarile sau modificarile dispuse,sub sanctiunea nulitatii. Daca, v-a facut aceasta comunicare, si nu v-ati conformat, avea dreptul sa anuleze cererea, daca nu v-a facut comunicarea,instanta a incalcat legea, si, formulati calea de atac legala,apel sau recurs, dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea de chemare în judecatã a fost anulatã. ce mai pot face? Ionut 81 Ionut 81 bunaseara am o intrebare ,am depus la jud o cerere de chemare in judecata unde cer anularea TDP cei de la judecatori au anulat crrerea,ce pot sa fac. ... (vezi toată discuția)
Dezinvestire marius s marius s Buna ziua!va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatorul raspus din partea instantei: Complet: C6 CAMERA DE CONSILIU Tip solutie: Încheiere Solutia pe ... (vezi toată discuția)
Depunerea cererii neregulare cf. art.194 cod procedura civila Antoanela Geaman Antoanela Geaman Conform art. 194 cod proc civ, cererea de chemare in judecata trebuie sa indeplineasca niste cerinte obligatorii. acestea trebuie verificate in procedura ... (vezi toată discuția)