avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de timbru in proces cu statul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de timbru in proces cu statul

Sunt persoana fizica si am un proces cu Statul (mai exact cu Apele Romane), in care eu sunt pagubitul. Stiu ca se plateste o taxa de timbru de 6% din valoare. As vrea sa stiu daca aceasta taxa de timbru se plateste si in procesele cu Statul sau aici se face exceptie?

Si daca intr-adevar se plateste la inceput si eu castig procesul, aceasta taxa de timbru in va fi restituita sau nu?

Imi cer scuze daca nu am incadrat subiectul unde trebuia dar nu ma pricep..
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 23:45, 2 Iulie 2009
Depinde obiectul cererii de chemare in judecata, iar in situatia in care veti castiga procesul taxa de timbru o sa vi se restitue.
Vedeti prevederile Legii nr.146/1997, cu modificarile si completarile ulterioare, prin care se reglementaza taxele de timbru judiciar in procesele civile. Depinde ce obiect are procesul in care sunteti implicat(a), valoarea timbrului judiciar fiind calculata la ceea ce ati cerut in instanta de la partea adversa chiar daca este o institutie a statului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru - actiune in contencios administrativ si fiscal manuelle manuelle Se plateste taxa judiciara de timbru in cazul unei actiuni in contencios administrativ si fiscal? Dar timbru judiciar? Va multumesc (vezi toată discuția)
Scutire la plata taxei judiciare de timbru. MelindaB. MelindaB. SALUT ! Bine v-am gasit.:) (sunt noua pe aici) M-ar interesa opiniile voastre in aceasta speta. In prima instanta, reclamanta avand pretentii banesti, ... (vezi toată discuția)
Valoarea timbru judiciar litigii de munca Mara 30 Mara 30 Va rog sa-mi spuneti si mie care e valoarea timbrului judiciar pentru litigii de munca.Stiu ca e sctuita de taxa de timbru dar nu si de timbru judiciar. (vezi toată discuția)