avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Necompetenta de ordine privata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Necompetenta de ordine privata

Care sunt conditiile de invocare a exceptiei de necompetenta de ordine privata?

Va rog sa-mi dati si 4-5 exemple!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:46, 9 Iunie 2015
Art.130 alin.3 NCPC prevde ca, necompetenta de ordine privata poate fi invocata doar de catre parat prin intampinare,sau daca intampinarea nu este obligatorie ,cel mai tarziu la primul de judecata la care partile sunt legal citate in fata primei instante.
Art.130 alin.4 NCPC arata ca , daca necompetenta nu este de ordine publica, partea care a facut cererea la instanta necompetenta nu va putea cere declararea necompetentei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de divort mihaela49b mihaela49b Buna ziua. Eu sunt plecata in strainatate. Anul acesta in februarie cand am fost i tara am deschis proces de divort si am imputernicit avocatul sa ma ... (vezi toată discuția)
Invocarea exceptiei necompetentei teritoriale FRD FRD Ca reclamant pina la primul termen de infatisare pot invoca exceptia necompetentei teritoriale ? (vezi toată discuția)
Invocarea necompetentei materiale in apel Liliana Gavril Liliana Gavril Buna seara! Va supun atentiei urmatoarea speta: Am initiat o actiune la Judecatorie - constatarea nulitatii absolute a unei declaratii de neacceptare a ... (vezi toată discuția)