avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... După concediu medical se poate lua somaj dacă pensia ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

După concediu medical se poate lua somaj dacă pensia de boală nu s-a aprobat?

După concediu medical se poate lua somaj dacă pensia de boală nu s-a aprobat?????????
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:11, 10 Iunie 2015
Care este motivul pentru care Casa de Pensii nu a aprobat pensia de invaliditate?
Cu o boală cardiovasculara- implant de stent și cu tensiune oscilanta si hernie de disc nu i s-a aprobat pensie de boală. Persoana doreste sa ia somaj.Poate lua somaj ?
1. Sa va intreb altfel:
Cine nu i-a aprobat: Comisia de expertiza medicala sau Casa de Pensii?

2. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie:
- sa ii inceteze contractul individual de munca din motive neimputabile salariatului;
- in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj sa aiba 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de boală lacryg lacryg Aș dori să știu dacă o persoana cu o boală cardiovasculara- implant de stent și cu tensiune oscilanta si hernie de disc se poate pensiona pe caz de ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate ContSters299695 ContSters299695 Buna ziua.Am 47 ani si in prezent sunt salariata ,dar in concediu medical si as vrea sa stiu ca dupa ce se termina concediul medical pot intra in somaj? ... (vezi toată discuția)
Somaj dodorel62 dodorel62 Buna seara . Am varsta de 53 de ani si un stadiu de cotizatie de 33 de ani.dintre acesti ani lucrati ,unii sunt de grupa 1,unii grupa 2,altii fara grupa ,iar ... (vezi toată discuția)