avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune mostenire

In principiu tata a decedat si a ramas mama si noi 2 copii care intelegem sa ramana doar mama cu tot. Tata avea o succesiune nerezolvata cu fratii de acum multi ani in urma (desi cred ca a vandut nu au facut acte ca plateste si acum impozit). Se poate face succesiunea doar la judecatorie sau si la notar (care sunt diferentele) si care ar fi recomandarea dvs. pentru ca acum mama nu poate vinde masina sau casa pentru a-si recupera ceva bani cheltuielile de inmormantare depasind cu mult ajutorul primit (am contribuit si noi copii partial la ele) si a mai ramas si cu un credit pe card la Credit Europe Bank al tatei care fiind peste 70 ani suntem obligati sa-l achitam tata neavand asigurare de viata .
Multumesc anticipat ...
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2015
ContSters320186, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters320186 , utilizator 18:18, 9 Iunie 2015
Daca va intelegeti si,nu exista divergente cu privire la mostenire, mergeti la notarul public.
La judecatorie mergeti doar daca nu va intelegeti la notariat.
Multumesc pentru amabilitate ... dau un exemplu divortul la notar este taxat cu 900 lei in timp ce la judecatorie chiar daca dureaza poate mai mult doar 100 lei ... eram curios de diferente ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract nerecunoscut de un mostenitor Buna ziua tuturor ! Am rugamintea de a ma ajuta cu un sfat competent.. parintii nostrii (suntem patru surori)au construit in 1962 o casa pe un teren primit ... (vezi toată discuția)
Creditorii Asvreasaaflu Asvreasaaflu Buna ziua, În urma cu 10 ani mama mea a facut niste carduri de credit la Europe Bank, după 2 ani a suferit un infarct și s-a pensionat obligatoriu deci o ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme rondela rondela Buna ziua. As avea si eu o problema legata indirect de o succesiune. Tatal nostru a decedat recent si am dori sa incepem demersurile pentru succesiune , ... (vezi toată discuția)