avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... sotul poate sa-mi fie coasigurat?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

sotul poate sa-mi fie coasigurat?

Sunt angajata cu cim pe perioada nedeterminata cu timp de lucru 2 ore. In acest caz sotul poate sa-mi devina coasigurat, el neavand nici un venit? Va rog mult un raspuns cat mai urgent. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: colet , utilizator 08:50, 10 Iunie 2015
ART. 213*)
(1) Următoarele categorii de persoane beneficiază de asigurare, fără plata contribuţiei:

b) tinerii cu vârsta de până la 26 de ani care provin din sistemul de protecţie a copilului şi nu realizează venituri din muncă sau nu sunt beneficiari de ajutor social acordat în temeiul Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; soţul, soţia şi părinţii fără venituri proprii, aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate;

Legea nu specifica ce program trebuie sa aiba asiguratul (sotia) care ia un coasigurat (sotul).

Deci da , il puteti lua ca si coasigurat ,dar pentru aceasta trebuie sa anuntati angajatorul si sa depuneti un set de documente.

ms mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurat conform legii 95/2006 ani355 ani355 Bună ziua, Un salariat angajat din luna februarie 2013, pentru care se reţine şi se virează contribuţia pentru asigurări sociale de sănătate, ... (vezi toată discuția)
Coasigurare medicala vladuta vladuta Poate o fiica sa fie coasigurata mamei pensionara,fiica neavand venit? (vezi toată discuția)
Coasigurare pentru fiica mea de 25 de ani Venusiana Venusiana Fiica mea a licrat 5 ani si din luna mai ac nu lucreaza. Eu sunt pensionara si mama ei. In ce conditii o pot trece sa fie coasigurat .Si ce trebuie sa fac ??? (vezi toată discuția)