avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Eliberare certificat constatator de la ORC
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Eliberare certificat constatator de la ORC

Buna ziua,
Am o nelamurire legata de eliberarea unui certificat constatator eliberat de ORC si anume: se poate elibera certificat constatator al unei firme oricarei persoane care completeaza cererea, dar fara a avea calitate in firma? Si daca da, chitanta se poate face pe numele firmei respective? Aceeasi intrebare as avea-o si in cazul unei solicitari de informatii dn registrul comertului.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 15:45, 2 Aprilie 2013
cererea se va completa de dumneavoastra, beneficiarul informatiilor banuiesc ca tot dumneavoastra veti fi, deci in consecinta chitanta tot pe numele dumneavoastra va fi emisa pentru ca o veti plati. In cazul in care dvs. aveti o calitate in societatea respectiva in baza delegatiei veti solicita informatiile in numele societatii si in consecinta chitanta va fi emisa pe societate. Orice persoana interesata poate solicita eliberarea de informatii referitoare la societatile inregistrate in RC.
Este necesara delegatie simpla redactata pe calculator sau imputernicire notariala pt cazul in care asociatul/administratorul nu poate ajunge la ORC si trimite pe altcineva sa ridice certificatul constatator si doreste ca, chitanta sa fie pe numele firmei?
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2009
Cristina.M, utilizator
Cristina.M a scris:

Este necesara delegatie simpla redactata pe calculator sau imputernicire notariala pt cazul in care asociatul/administratorul nu poate ajunge la ORC si trimite pe altcineva sa ridice certificatul constatator si doreste ca, chitanta sa fie pe numele firmei?

din cate stiu e suficienta delegatie stampilata si semnata nefiind necesara forma autentica. Pe cerere veti completa cu datele dvs. in calitate de imputernicit pentru firma X.
Acesta este formularul pentru elib. certif. constatator [ link extern ]
iar acesta pentru eliberare informatii [ link extern ]
Am inteles. Multumesc pentru raspuns!
Mi-am creat un cont pe portalul ONRC in vederea solicitatii unui certificat constatator. Am inceput completarea formularului, respectand indicatiile. Contul l-am facut pe numele si cu datele mele. Nu am finalizat insa operatiunea pentru ca am anumite neclaritati.
Stiu ca pentru eliberarea certificatului constatator e nevoie de o semnatura electronica, pe care o am si pe care o folosesc pt semnarea declaratiilor 112. Aceeasi trebuie sa o folosesc si aici? Iar plata certificatului constatator cum se va face? Din orice cont, in contul lor care...banuiesc ca mi-e specificat undeva la un moment dat. Ati mai solicitat un astfel de document online?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui identic, denumire diferita Andreea.B Andreea.B Buna ziua, Am incheiat un contract cu o societate la inceput anului. Societatea se numeste ipotetic X. La un moment dat am verificat CUI-ul pe recom si ... (vezi toată discuția)
Caen szture szture Buna ziua, La recodificarea CAEN-ului societatea noastra a schimbat doar caen-ul aferent activitatii de baza,iar cele secundare au ramas ... (vezi toată discuția)
Registrul comertului - cerere informatii pot cere in Brasov de la ORC informtii despre o societate cu sediul in Iasi? Imi emite ORC din BRASOV acel act in care sunt specificate informatiile necesare ... (vezi toată discuția)