avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... neplata unei amenzi
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

neplata unei amenzi

buna seara, am o intrebare
Daca primesti o amenda ( data de politistul de la rutiera ) si nu o platesti CE SE INTAMPLA ?
Ce perioada poti " amana" achitarea amenzii fara sa patesti nimic ...?
( stiu ca daca nu o platesti imediat nu mai beneficiezi de posibilitatea de a plati jumatate din suma )

m u l t u m e s c
Daca o platesti in 48 de orwe platesti jumatate, iar plata amenzii daca nu se face de bunovoie se da in debit la administratia fuinaciara care poate cerere executarea silita
buna ziua
daca nu se face de buna voie achitarea amenzii se debiteaza la administratia financiara si atunci cind vei plati impozitul daca esti inregistrat cu bunuri imobile si autot vei gasi si amenda pe care te obliga casiera alaturi de impozit sa achiti si amenda .
nu te poate obliga nimeni de la administratia fiscala sa platesti intai amenda si apoi impozitele! nu se stipuleaza in nici un text de lege! chestia asta se practica fara baza legala...dar e o gaselnita care merge! oricum...nu le platesti nici impozitul daca sunt tari in gura si nu vor sa incaseze...iar in 3 ani se prescriu...si gata! stima
In 5 ani se prescriu. Si are grija administratia financiara sa te execute silit inainte de implinirea termenului de prescriptie.
buna ziua
de prescris nu se vor prescrie in veci, au grija cei de la fisc sa someze inante de indeplinirea termenului de prescriptie si sa il interipra cu un act .....asa ca ,aveti mar grija.

Alte discuții în legătură

Repercusiuni la neplata amenzilor date de catre serviciul rutier Cris-T Cris-T Buna ziua, ca urmare a contraventiei prevazuta de Art. 102/3/a) din O.U.G. 195/2002 am primit o amenda in valoare de 720 lei (360 lei in 48h). ... (vezi toată discuția)
Amenda radar fix mihaita90 mihaita90 Acum 2 saptamani am fost pana la otopeni si am uitat de radarele fixe.Cred ca am cate o poza de la fiecare:\">.Am cautat pe internet si am vazut ca mai intai ... (vezi toată discuția)
Amenzi circulatie Ersin Dervis Ersin Dervis am si eu o intrebare! Amenzile de circulatie neplatite care au ajuns la fisc si sunt trecute la impozitul pe locuinta se prescriu? daca da dupa cat timp ? (vezi toată discuția)