avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Despagubire RCA in caz accident auto urmat de deces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Despagubire RCA in caz accident auto urmat de deces

Buna ziua.Daca am trimis dosarul complet avizari daunei firmei de asigurari si nu am primit raspuns in termen de 90 de zile de la data in care a ajuns dosarul la ei, ce se poate face in cazul acesta sau mai precis care vor fi urmarile, va rog sa ma ajutati. va multumesc anticipat
Societatea asiguratoaere are calitatea de persoana responsabila civilmente, procesul penal, acoperind daunele materiale si morale.



Partea responsabilă civilmente şi drepturile acesteia
Art. 86.
Partea responsabilă civilmente
Persoana care, potrivit legii civile, are obligaţia legală sau convenţională de a repara în întregime sau în parte, singură sau în solidar, prejudiciul cauzat prin infracţiune şi care este chemată să răspundă în proces este parte în procesul penal şi se numeşte parte responsabilă civilmente.
Noul Cod de Procedură Penală actualizat prin:
Lege nr. 255/2013 - pentru punerea în aplicare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii procesual penale din 19 iulie 2013, Monitorul Oficial 515/2013;





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentarea in instanta a unei societati radiate rrocambole rrocambole Conform art.21 CPP ,,Daca una dintre parti este o persoana juridica, .... in caz de desfiintare sau de dizolvare se introduc in cauza ( ca si parte civila) ... (vezi toată discuția)
Dosar penal dupa accident Andrei Andrei Andrei Andrei Buna ziua. Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns referitor la urmatoarea problema serioasa pe care o intampin. Sa va explic mai pe-ndelete: fratele ... (vezi toată discuția)
Accident grav cu alcool si fara permis mezgageza mezgageza un prieten a facut un accident...0.93 g/ml alcoo in aerul repirat,fara permis,6 persoane au ajuns in spital din care 3 sunt raniti grav.A fost retinut.... la ... (vezi toată discuția)