avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale srl 3 asociati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

srl 3 asociati

buna ziua!
este vorba de un srl cu 3 asociati, unul dintre ei vrea sa se retraga , in consecinta a trimiscelorlalti 2 asociati o adresa prin care isi manifesta intentia de retragere. el face precizarea ca incepand de la data prezentei notificari a intentiei de retragere nu mai poate fi retinuta angajarea raspunderii sale ca administrator al societatii, intrucat nu mai participa la deciziile societatii. este corect sau nu?
eu cred ca iesirea din asociere nu mai produce efecte decat dupa ce actul aditional de retragere obtine data certa si este depus la orc mai exact prin incheierea de sedinta a jud delegat orc.
multumesc
Cel mai recent răspuns: adibarbu27 , utilizator 11:03, 3 Iulie 2009
Nu-sh de ce dar am io un feeling asa .. ca dvs. -restul de 2- nu prea vreti sa iasa din societate si din cauza asta nu prea semnati hotararea adunarii generale .... Asa ca omul incearca diverse manevre ...
In rest sunt aplicabile disp Art. 226
(la data 19-oct-2006 Art. 226 din titlul V a se vedea jurisprudenta Sentinta nr. 8588 din 19-oct-2006 )
(la data 02-iun-2006 Art. 226 din titlul V a se vedea jurisprudenta Sentinta nr. 4427 din 02-iun-2006 )
(1)Asociatul în societatea în nume colectiv, în comandită simplă sau în societatea cu răspundere limitată se poate retrage din societate:
a)în cazurile prevăzute în actul constitutiv;
b)cu acordul tuturor celorlalţi asociaţi;
c)în lipsa unor prevederi în actul constitutiv sau când nu se realizează acordul unanim asociatul se poate retrage pentru motive temeinice, în baza unei hotărâri a tribunalului, supusă numai recursului, în termen de 15 zile de la comunicare.
(2)În situaţia prevăzută la alin. (1) lit. c), instanţa judecătorească va dispune, prin aceeaşi hotărâre, şi cu privire la structura participării la capitalul social a celorlalţi asociaţi.
(3)Drepturile asociatului retras, cuvenite pentru părţile sale sociale, se stabilesc prin acordul asociaţilor ori de un expert desemnat de aceştia sau, în caz de neînţelegere, de tribunal.
(la data 23-mai-2007 Art. 226, alin. (3) din titlul V a se vedea jurisprudenta Decizia nr. 270 din 23-mai-2007 )
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2009
Alin Paidiu, Avocat
Descarcarea administratorului de gestiune are loc atunci cand, in mod corect, ati identificat momentul si modul prevazut de lege.
apaidiu a scris:

Nu-sh de ce dar am io un feeling asa .. ca dvs. -restul de 2- nu prea vreti sa iasa din societate si din cauza asta nu prea semnati hotararea adunarii generale .... Asa ca omul incearca diverse manevre ...

noi suntem de acord doar ca nu avem posibilitatea financiara sa preluam partile sociale, chiar suntem dispusi sa acceptam o alta persoana in asociere care sa ii preia partile sociale . ce ma intereseaza mai mult e daca intentia de retragere manifestata prin notificarea trimisa celorlalti 2 asociati il absolva pe el de raspunderea ca asoc si adm pana la inregistrarea mentiunii la orc . multumesc
Faceti macar mentiunea privind retragerea sa din calitatea de administrator, apoi cu retaragerea din societate o veti lamuri mai tarziu.
gabescu a scris:

Descarcarea administratorului de gestiune are loc atunci cand, in mod corect, ati identificat momentul si modul prevazut de lege.

tocmai asta nu stiu . el si-a manifestat intentia de retragere din asociere incepand cu data de 30.06.2009 precizand ca de la aceasta data nu mai raspunde si nu participa la deciziile ce se vor lua in soc, fapt precizat printr-o notificare catre ceilalti 2 asociati. este corect sau se descarca de gestiune in momentul in care are loc adunarea asociatilor, de comun acord stabilesc data iesirii din asociere se redacteaza actul aditional care se autentifica sibdepune la orc, cu atat mai mult ca orice hotarare se inregistreaza in 15 zile la orc, el propunand ca in termen de 30 zile sa ne inlnim sa stabilim data , modalitatea de cesionare. multumesc

Alte discuții în legătură

Cum ies dintr-o firma in care sunt asociat alextuturiga alextuturiga Buna ziua, Am intrat intr-un SRL si am 10% din el si sunt administrator. Am semnat cateva contracte si acte pana acum. 1. As dori sa ies din firma si nu ... (vezi toată discuția)
Transmitere si cesinarea unei societati de la 2 asociati la altii 2 alex-liviu alex-liviu Am incheiat un act aditonal la notariat pentru transmiterea socitatii si cesinarea contracost a capitalului social a s.c. pe care am adminirtrat-o impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Schimbarea fortata a administratorului Morphaeuss Morphaeuss Buna ziua, Detin 90% dintr-o firma de prestari servicii. Asociatul cu 10% are si functie de administrator. Eu doresc cumpararea partilor sale sociale si ... (vezi toată discuția)