avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inregistrare testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inregistrare testament

Buna ziua,

Va rog sa-mi clarificati echivocul unor prevederi ale noului cod civil :
cum se inscrie in Registrul national notarial ( art. 1046) testamentul autentificat de catre o alta persoană (decat notarul) investită cu autoritate publică de către stat, potrivit legii (art. 1043).

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2015
Schwarzkopf_Nectra, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:28, 10 Iunie 2015
In primul rand trebuie sa definim ce inseamna alta persoană (decat notarul) investită cu autoritate publică de către stat. Aceasta alta persoana, pe timp de pace, dpmdv, nu poate fi decat un reprezentant al misiunii diplomatice a Romaniei in alta tara, consulat, etc, care va inscrie testamentul in RNNEL, le baza de semnatura electronica, asa cum o face si notarul public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E necesara mentionarea testamentului in cf? UnBatran UnBatran Buna ziua. Mi-am facut testamentul (era timpul) in favoarea unor rude indepartate, copii muncitori de la tara. Fara prea multa carte si cu teama de ... (vezi toată discuția)
Testament autentificat slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua am si eu o intrebare daca tatal meu doreste sa faca un testament autentificat are nevoie de 2 martori si acest testament trebuie inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Testament netrecut in registrul electronic al testamentelor !! Gelu222 Gelu222 Testament netrecut in Registrul electronic al testamentelor Buna ziua, Un testament incheiat de un notar public,in 2010. Acum,dupa decesul testatorului,am ... (vezi toată discuția)