avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament autentificat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament autentificat

Buna ziua am si eu o intrebare daca tatal meu doreste sa faca un testament autentificat are nevoie de 2 martori si acest testament trebuie inregistrat la camera notarilor?va multumesc anticipat pentru amabilitatea de a-mi raspunde.
Cel mai recent răspuns: slivneanu2001 , utilizator 11:45, 16 Mai 2015
Testamentul se face direct la notar, fara a mai fi nevoie de martori.
Testamentul se intocmeste la notariat in prezenta a 2 martori.
Se poate intocmi si la domiciliu in prezenta notarului si a martorilor.
In ambele cazuri notarul va proceda la inregistrarea testamentului in registrul national notarial.

Art. 1046-NCC
Înregistrarea testamentului autentic
În scop de informare a persoanelor care justifică existenţa unui interes legitim, notarul care autentifică testamentul are obligaţia să îl înscrie, de îndată, în Registrul naţional notarial ţinut în format electronic, potrivit legii. Informaţii cu privire la existenţa unui testament se pot da numai după decesul testatorului

Formele testamentului
Art. 1045
Autentificarea în situaţii particulare
(1) În cazul acelora care, din pricina infirmităţii, a bolii sau din orice alte cauze, nu pot semna, notarul public, îndeplinind actul, va face menţiune despre această împrejurare în încheierea pe care o întocmeşte, menţiunea astfel făcută ţinând loc de semnătură. Menţiunea va fi citită testatorului de către notar, în prezenţa a 2 martori, această formalitate suplinind absenţa semnăturii testatorului.
(2) Declaraţia de voinţă a surdului, mutului sau surdomutului, ştiutori de carte, se va da în scris în faţa notarului public, prin înscrierea de către parte, înaintea semnăturii, a menţiunii consimt la prezentul act, pe care l-am citit.
(3) Dacă surdul, mutul sau surdomutul este, din orice motiv, în imposibilitate de a scrie, declaraţia de voinţă se va lua prin interpret, dispoziţiile alin. (1) aplicându-se în mod corespunzător.
(4) Pentru a lua consimţământul unui nevăzător, notarul public va întreba dacă a auzit bine când i s-a citit cuprinsul testamentului, consemnând aceasta în încheierea de autentificare.

Detalii: [ link extern ]

Despre testament gasiti informatii aici
[ link extern ]

Va multumesc din suflet pentru raspuns .Deci trebuie inregistrat la camera notarilor si facut in prezenta martorilor.Ei trebuie sa semneze in fata notarului ?Martorii pot face parte din familie?
Nu va trebuie martor.
Sa mearga la notar si atat.
Se ocupa notarul.
Daca nu am dezbatut succesiunea dupa mama,tata poate face testament?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martorii unui testament la notar ursulici ursulici Buna ziua, am citit si eu pe net ca trebuie sa ai doi martori daca faci un testament la notar. Poate fi unul dintre martori beneficiarul principal al ... (vezi toată discuția)
Incheiere de autentificare notariala crimit crimit Se poate ataca in instanta un testament daca Incheierea de autentificare este gresit intocmita? (Dupa parerea mea...) Mai precis, aceasta incheiere arata ... (vezi toată discuția)