avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... interpretul care a participat la procedura de ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

interpretul care a participat la procedura de autentificare a testam exemplu

un exemplu mersi
Cel mai recent răspuns: marciuc , utilizator 14:59, 5 Noiembrie 2011
sper ca am inteles bine ce doriti...Art. 1.045. -
(1) În cazul acelora care, din pricina infirmității, a bolii sau din orice alte cauze, nu pot semna, notarul public, îndeplinind actul, va face mențiune despre această împrejurare în încheierea pe care o întocmește, mențiunea astfel făcută ținând loc de semnătură. Mențiunea va fi citită testatorului de către notar, în prezența a 2 martori, această formalitate suplinind absența semnăturii testatorului
(2) Declarația de voință a surdului, mutului sau surdomutului, știutori de carte, se va da în scris în fața notarului public, prin înscrierea de către parte, înaintea semnăturii, a mențiunii „consimt la prezentul act, pe care l-am citit”
(3) Dacă surdul, mutul sau surdomutul este, din orice motiv, în imposibilitate de a scrie, declarația de voință se va lua prin interpret, dispozițiile alin. (1) aplicându-se în mod corespunzător
(4) Pentru a lua consimțământul unui nevăzător, notarul public va întreba dacă a auzit bine când i s-a citit cuprinsul testamentului, consemnând aceasta în încheierea de autentificare. Înregistrarea testamentului autentic
acesti doi martori de care vorbiti pot fi oricine chiar sot sau rude si se numesc interpret care a participat la procedura de autent....??un testament scris e mana semnat este valabil intr un proces sau trebuie neaparat autentificat??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament autentificat slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua am si eu o intrebare daca tatal meu doreste sa faca un testament autentificat are nevoie de 2 martori si acest testament trebuie inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Martorii unui testament la notar ursulici ursulici Buna ziua, am citit si eu pe net ca trebuie sa ai doi martori daca faci un testament la notar. Poate fi unul dintre martori beneficiarul principal al ... (vezi toată discuția)
Incheiere de autentificare notariala crimit crimit Se poate ataca in instanta un testament daca Incheierea de autentificare este gresit intocmita? (Dupa parerea mea...) Mai precis, aceasta incheiere arata ... (vezi toată discuția)