avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare

Am iesit la pensie anticipat in aprile 2014 cu o reducere pentru grupa 1a de 1an si sase luni avand vechime de 8ani in aceasta grupa.Noile modificari legislative privind grupele de munca imi dau posbiltatea de a obtine o vechime mai mare si a scape de procentul mare de diminuare a pensiei?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:02, 11 Iunie 2015
Anii de grupa sunt in grupa II-a.
Modificarile se refera la grupa I-a.
Nu va ajuta cu nimic aceste modificari.
In proiectul de lege aprobat in Camera deputatilor se face referire si la grupa a2a prin modificarea art.158 di Legea 263 din 2010,gupa a2a se considera munca efectuata in conditii deosebite si asfel in anexa privind reducerea varstei de pensionare se include si grupa a2a alaturi de grupa 1a.

In ultimele modificari nu apare grupa II-a.
Si chiar daca s-ar modifica nu va ajuta cu nimic.
8 ani de grupa II-a v-au adus;
-O perioada suplimentara la vechimea in munca(stagiu aferent)de 2 ani(3 luni/an).
-O reducere cu 1 an si 6 luni a varstei
-Un punctaj suplimentar de 25%
Nu are ce modificare sa se mai faca,ca sa beneficiati de ea.
Eu am inteles ca prin aceasta modificare grupa a2a a fost asimilata ca si grupa a1a avand aceeasi reducere a varstei de pensionare ,astfel eu avand 8 ani de grupa a2a voi beneficia de o reducere de 4 ani si voi putea scapa de pensia anticipata si mai ales de penalizarea destul de mare.
Nu este si nici nu va fi vreodata reducerea de grupa I-a egala cu cea de grupa II-a.
Modificarea asteptata de cei cu grupa II-a este de a benefica de reducerea varstei pentru mai putin de 6 ani de grupa.
Nici macar acest lucru nu s-a realizat.
A fost o promisiune si asa a ramas.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 380/2013 dan_necula_danutz dan_necula_danutz Gen:M Data nasterii:22 IULIE 1952 Stagiul de cotizare:35 ani Alte date:Grupa a2a - 5ani3luni25zile(06.03.1979-01.07.1984)procent 100% Grupa 1a - ... (vezi toată discuția)
Pensionare elenamihaila elenamihaila Va rog sa ma lamuriti in legatura cu Legea 380din2014.Am iesit la pensie partial anticipat cu vechime de 33 in martie 2014.Din acesti ani am 8 ani lucrati in ... (vezi toată discuția)
Legea pensionarii gr. i DanVtr DanVtr Am 28 de ani de vechime, dintre care 15 ani in grupa I si doresc sa stiu daca ies la pensie in 2014, ianuarie? Mentionez ca sunt femeie si am varsta de 58 de ... (vezi toată discuția)