avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

Va rog sa ma lamuriti in legatura cu Legea 380din2014.Am iesit la pensie partial anticipat cu vechime de 33 in martie 2014.Din acesti ani am 8 ani lucrati in grupa a2a de munca pentru care mi s-a redus cu un an si jumatate perioada pana la pensia de drept.Dupa aprobarea noii legi 380 pot beneficia de o reducere mai mare pana la pensionarea de drept?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:30, 3 Iunie 2015
1. In cazul dvs. Legea 380/2014 de modificare a Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice nu aduce nici o modificare.

2. Legea 380/2014 se refera la gr. I de munca.

Pentru 8 ani in grupa II-a in procent de 100%,reducerea este si va ramane de 1 an si 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare elenamihaila elenamihaila Am iesit la pensie anticipat in aprile 2014 cu o reducere pentru grupa 1a de 1an si sase luni avand vechime de 8ani in aceasta grupa.Noile modificari ... (vezi toată discuția)
Pensionare elenamihaila elenamihaila Buna ziua.Sunt nascuta in ianuarie 1958 si am iesit la pensie anticipat partial cu o vechime de 33 ani din care 8 ani lucrati in grupa a 2a de munca pentru ... (vezi toată discuția)
Echivalare grupa 1 de munca stanluc stanluc F Stagiul total de cotizare realizat a. Stagiul total de cotizare realizat, din care 38 ani 1 luna 17 zile 1, In sistemul public, din care ... (vezi toată discuția)