Buna ziua, fratele meu este bolnav(schizofrenie), este incadrat in gradul 2 de handicap, a fost diagnosticat la varsta de 7 ani, el a facut 8 clase , dupa parintii l-au dus la scoala ajutatoare profesionala din Slobozia( noi fiind din Calarasi).De curand doamna de la asistenta sociala i-a zis mamei mele sa ii faca dosar pentru pensionare deoarece el nu poate muncii, stiind pe cineva in aceiasi situatie pensionat deja.( mentionez el nu a fost internat in spital niciodata, medicamente i-a dat o singura data dar fost mult mai rau).Inclusiv medicul d ela psihiatrie i-a zis ca a procedat corect cand a intrerupt tratamentul daca a vazut ca se inrautateste starea .Mama a mers cu el la psihiatrie, a primit documentatia necesara pentru dosar , la comisie , formata dintr-un medic i-a zis ca ii mai trebuie completata inca o hartie , ii cere evidenta de la medicul de familie(aceasta spunandui ca nu are cum sa ii de-a actele ), si alte analize.Ma puteti ajuta unde ne putem interesa de ce acte este nevoie , nu as vrea sa mearga iar la comisie sa stea o zi intreaga si sa ii zica ca ii lipseste iar ceva , cu toate ca dosarul era "complet". El este pensionat definitiv, nu se va face bine niciodata , care este procedura.El este ingrijit de parinti, mama este bolnava cu inima , vrea sa il ajute sa poata supravietuii ,daca ei patesc ceva, cu 250 lei pensia lui lunara nu are cum .Va multumesc anticipat pentru ajutor, sper ca m-am facut inteleasa