avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie

Buna ziua, fratele meu este bolnav(schizofrenie), este incadrat in gradul 2 de handicap, a fost diagnosticat la varsta de 7 ani, el a facut 8 clase , dupa parintii l-au dus la scoala ajutatoare profesionala din Slobozia( noi fiind din Calarasi).De curand doamna de la asistenta sociala i-a zis mamei mele sa ii faca dosar pentru pensionare deoarece el nu poate muncii, stiind pe cineva in aceiasi situatie pensionat deja.( mentionez el nu a fost internat in spital niciodata, medicamente i-a dat o singura data dar fost mult mai rau).Inclusiv medicul d ela psihiatrie i-a zis ca a procedat corect cand a intrerupt tratamentul daca a vazut ca se inrautateste starea .Mama a mers cu el la psihiatrie, a primit documentatia necesara pentru dosar , la comisie , formata dintr-un medic i-a zis ca ii mai trebuie completata inca o hartie , ii cere evidenta de la medicul de familie(aceasta spunandui ca nu are cum sa ii de-a actele ), si alte analize.Ma puteti ajuta unde ne putem interesa de ce acte este nevoie , nu as vrea sa mearga iar la comisie sa stea o zi intreaga si sa ii zica ca ii lipseste iar ceva , cu toate ca dosarul era "complet". El este pensionat definitiv, nu se va face bine niciodata , care este procedura.El este ingrijit de parinti, mama este bolnava cu inima , vrea sa il ajute sa poata supravietuii ,daca ei patesc ceva, cu 250 lei pensia lui lunara nu are cum .Va multumesc anticipat pentru ajutor, sper ca m-am facut inteleasa

Alte discuții în legătură

Boala psihica, bolnav periculos gogo1 gogo1 BUNA SEARA Revin cu problema mea, sotul este bolnav psihic (schizofrenie)este momentan internat intr-un spital de psihiatrie(SAPUNARI Jud Calarasi) si ... (vezi toată discuția)
Schizofrenie paranoida in faza irecuperabila si gradul accentuat? lidiav lidiav Sora-mea are schizofrenie paranoida si ,conform referatului medical, este in faza irecuperabila. Prima internare a fost in 1988 (la 26 de ani) apoi au urmat ... (vezi toată discuția)
Drepturile unui bolnav cu schizofrenie paranoida ionica3727 ionica3727 Buna ziua, va deranjez din nou pentru a clarifica urmatoarele intrebari pe care le detin. Sora mea, are drepturile parintesti suspendate, din iunie anul ... (vezi toată discuția)